• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Adelaida Sarukhan: “Encara no sabem com afectarà la variant Òmicron"

  • Adelaida Sarukhan:

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 02. 12. 2021

Adelaida Sarukhan: "Encara no sabem com afectarà la variant Òmicron però tenim més eines per fer-li front"

La doctora d'immunologia i redactora científica de l'IGlobal Bcn, a l'entrevista

El creixement de casos de la nova variant de la Covid, apareguda a Sud-àfrica, coneguda com a Òmicron, ha tornat a posar de relleu que la pandèmia encara no ha finalitzat. Els científics estudien les característiques d’aquesta nova mutació. En parlem amb la doctora d'immunologia i redactora científica de l'ISGLOBal, Adelaida Sarukha, a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu.

Els estudis de la variant Òmicron són encara, segons la doctora Sarukha, “preliminars i encara sabem poca dels seus efectes, de com actuarà, tot i que ens preocupa la manera que ha tingut de créixer a Sud-àfrica”.

De fet, la OMS ha qualificat l'Òmicron de "preocupant", en canvi la descobridora de la nova variant diu que el pacients afectats només presenten símptomes lleus i que no s'ha hagut d'hospitalitzar ningú. Segons la doctora d'immunologia i redactora científica de l'ISGlobal Bcn, “hem de tenir cautela perquè és possible que escapi una mica de la immunitat ja sigui per infecció o per vacunació. Les dades diuen que causa infeccions lleus però cal veure què passa si infecta a persones vulnerables o d’edat avançada”.

Ja s'han detectat casos a Espanya, hi ha Catalunya s'espera el resultat de l’anàlisi de dues persones que van viatjar a Sud-àfrica i que segons la Conselleria de Salut hi ha moltes possibilites que donin positiu en l’òmicron. Fins i tot, s'han trobat restes d'aquesta variant a les aigües residuals.

Pel que fa a l’efectivitat de les vacunes, “hi ha molts laboratoris que miren si els anticossos reconeixen aquesta variant, però sembla que les vacunes ens poden protegir bé”.

La doctora Adelaida Sarukha també s’ha referit a l’anul•lació de tots els vols a Sud-àfrica. Creu que aquesta mesura “ja no té cap sentit, encara que sí els controls de viatgers per poder alentir la propagació de la variant”. Finalment, ha destacat que “no hem d’entrar en pànic. Ara estem molt millor preparats i tenim més eines que funcionen per fer front a les variants que vagin sorgint”.