• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Veronika Ulianova : “Vull continuar a Catalunya

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 06. 10. 2022

Veronika Ulianova : "Vull continuar a Catalunya la carrera de Turisme Internacional que vaig començar a Ucraïna"

Aquesta ciutadana ucraïnesa fa set mesos que va fugir de la guerra i viu a casa de la seva mare a L'H

La Veronika fa més de mig any que va fugir d'Ucraïna quan va esclatar la guerra. Des d'aleshores, viu amb la seva mare a Can Serra i està fent tot el possible per poder continuar a Catalunya la carrera de Turisme Internacional que va començar al seu país. Set mesos després de la seva arribada, la Veronika encara espera per part de l'Estat l'ajuda econòmica que es va prometre pels refugiats ucraïnesos. 

La Veronika es troba força adaptada al seu entorn, està estudiant castellà i català a la UB i la seva idea és continuar amb la carrera de turisme internacional que va començar al seu país i es troba a l’espera de saber si finalment podrà convalidar els seus estudis. La Veronika ha assegurat que “estic esperant la decisió de la UB sobre la possibilitat de poder continuar estudiant la carrera que vaig començar al meu país, encara que com tenim diferents sistemes educatius es complicat”.

Aquests mesos han estat durs per la Veronika. Ha necessitat ajuda psicològica i també el suport incondicional de la seva mare per superar els sentiments de culpabilitat per haver abandonat el seu país i saber que alguns dels seus éssers estimats continuen allà. Segons la Veronika “vaig perdre la gana a i encara he d’aprendre a assimilar que el meu germà i el meu cosí continuen allà lluitant i en perill”.

La seva mare la Ludmila Katamay ha denunciat la manca d’ajudes econòmiques que han tingut per part de l’Estat. Ha assegurat que “els 400 euros promesos per als refugiats ucraïnesos mai han arribat i no sabem on podem informar-nos. He anat a l’Ajuntament i assumptes socials i no saben com gestionar aquesta ajuda. Finalment, aquests diners no els hem vist mai”.

La Veronika està intentant continuar estudiant la carrera de Turisme Internacional a Catalunya, encara que ja ha rebut la primera carta de la Universitat rebutjant la seva petició. Aquest entrebanc no la fa enrere i continuarà lluitant per obrir-se camí.