• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Sinergia ofereix diàlegs oberts a la ciutadania sobre la recerca biomèdica a Bellvitge

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 07. 10. 2022

Sinergia ofereix diàlegs oberts a la ciutadania sobre la recerca biomèdica a Bellvitge

La iniciativa vol apropar la recerca en salut que es fa a L'Hospitalet

La quarta edició de Sinergia, la festa sobre la recerca que fan les institucions sanitàries ubicades a Bellvitge, ha celebrat a l'Harmonia una jornada de conferències per acostar la investigació biomèdica a la ciutadania. Les ponències s'han centrat en el virus del papil·loma humà i els càncers ginecològics, la insuficiència cardíaca i la salut mental en infants i adolescents.

Una de les investigacions que es fan a l'entorn sanitari de Bellvitge se centra en el virus del papil·loma humà, la malaltia de transmissió sexual més comú. De fet es calcula que el 80% de la població s’infectarà en algun moment de la seva vida. Tot i que no sol tenir complicacions, en una minoria de casos pot acabar provocant diferents tipus de càncers.

Per Raquel Ibáñez investigadora de l'Institut Català d'Oncologia, "aproximadament un 10% de les dones infectades per un virus del papil·loma poden arribar a desenvolupar un càncer de coll uterí. Tot i això és un càncer molt evitable perquè tenim moltes eines per impedir que es desenvolupi".

Eines com la vacuna als infants, que aquest curs s’estén també als nens, o els cribratges i citologies per poder actuar a temps, un aspecte en què l’ICO centra la seva investigació.

Així, Ibáñez explica que "estem desenvolupant nous marcadors que ens permeti identificar quines dones amb papil·loma positiu tenen risc de progrés oncològic i quines eliminarien la infecció. També estem treballant en l'evidència científica per saber si les automostres vaginals que en un futur es prendran les dones són comparables a les mostres obtingudes per un professional".

Les conferències també han tractat la insuficiència cardíaca, una malaltia que pateix un 3% de la població. El seu fort impacte en el sistema de salut i l’alt índex de mortalitat han fet que a l’Hospital de Bellvitge estudiïn nous models d’atenció als pacients, com per exemple els que incorporen eines digitals.

En aquest sentit, Josep Comín, cap del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Bellvitge, explica que "gràcies a la informació remota que ens arriba podem fer un seguiment eficient de malalts que tenen un alt risc de tenir problemes i prendre decisions adequades. Tota la informació que genera un pacient ens permet fer un recull de com funciona el procés d'atenció i saber quins aspectes es poden millorar".

La jornada s’ha tancat amb una ponència sobre la salut mental en infants i adolescents a càrrec d'Anna Sintes (Hospital Sant Joan de Déu) i Mireia Hernández, familiar d'una pacient.