• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Les obres del CAP de Sant Josep s’iniciaran a finals del 2023, principis del 2024

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 07. 10. 2022

Les obres del CAP de Sant Josep s'iniciaran a finals del 2023

Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

L’alcaldessa de L'H, Núria Marín, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han presentat aquest divendres i de forma oficial quina serà la ubicació del nou CAP de Sant Josep i els nous terminis d'execució de les obres. Tant el nou ambulatori com el nou centre d'urgències de primària estaran ubicats al solar municipal, entre les avingudes d’Isabel la Catòlica i Josep Tarradellas, i tindrà un cost de 13 milions d’euros.

A finals de l'any 2023 o principis de 2024 està previst que comencin les obres del nou CAP de Sant Josep, així ho anunciat, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Amb un pressupost de 13 milions d’euros es construirà un nou ambulatori en el solar de l’avinguda Josep Tarradellas, cantonada amb l’avinguda d’Isabel la Catòlica. També està prevista la construcció d’un CUAP, centre d'urgències d'atenció primària, més gran que l’actual del carrer Cobalt, així com un centre de diagnosi per la imatge, un punt del SEM i un nou centre de donació de sang i teixits.

El conseller de Salut ha destacat que “aquest nou cap serà un centre dissenyat funcionalment pensant en les noves necessitats i realitats de l’atenció primària, amb nous perfils i prestacions que hem anat incorporant al Departament de Salut”. D’altra banda, Argimon ha subratllat que “el nou CUAP, que ocuparà un espai de 5 mil metres quadrats, serà un guany molt clar per a la ciutadania”.

De la seva banda l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha destacat que “després d’anys de reivindicacions per fi es construirà un nou CAP per al veïnat de Sant Josep, que ara és atès al centre de Just Oliveras, on també hi ha el CAP del Centre i serveis d’especialitats amb una important saturació.

La construcció del nou CAP inclourà, entre d'altres serveis, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), i donarà resposta a les necessitats assistencials en l’àmbit de l’atenció primària del municipi. Actualment, l’activitat del CUAP Pura Fernández es realitza en uns espais de lloguer al barri de Sant Josep. En els últims anys, s’ha detectat un increment de l’activitat assistencial del CUAP, per tant, el nou solar permetrà el trasllat i l’ampliació de la capacitat d’aquest CUAP al nou CAP de Sant Josep.

A més, s’hi traslladarà el Servei de Diagnòstic per la Imatge i el nou equipament permetrà disposar d’una segona base del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), més propera a la zona nord del municipi, i es disposarà d’un espai per a la donació de sang i de plasma, amb l’objectiu d’apropar i facilitar al màxim la donació a la ciutadania.

El Departament de Salut també ha assegurat que està previst que el projecte de desdoblament del CAP de la Florida  finalizi al novembre del 2023.