• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Ajuntament endega una campanya per conscienciar sobre la superpoblació de coloms

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 06. 10. 2022

L'Ajuntament endega una campanya per conscienciar sobre la superpoblació de coloms

Una de les accions que es recomana és no donar menjar a aquestes aus

Amb la finalitat de conscienciar sobre els potencials problemes de salut i de neteja que suposa la proliferació incontrolada de coloms, l’Ajuntament instal•larà en les pròximes setmanes una carpa informativa que recorrerà els barris de la ciutat per mirar de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de no donar menjar als coloms, una pràctica sancionada per l’ordenança de civisme.

Aquesta nova campanya, inclosa en la iniciativa municipal Aliança per la Convivència, s’ha posat en marxa a la plaça de l’Ajuntament, on un grup d’agents cívics han repartit fulletons i han alertat sobre els perills d’una pràctica tan estesa i aparentment innòcua, com alimentar els coloms.

Entre d'altres aspectes, han recordat que la proliferació de coloms fa que aquestes aus visquin menys, perquè es disputen el menjar i es causen ferides.

També han posat l’accent en el fet que els excrements dels coloms deterioren la via pública, els edificis i també el mobiliari urbà, que la proliferació de coloms desplaça altres aus, cosa que redueix la biodiversitat, i que les restes de menjar atrauen altres plagues de rosegadors i paneroles.

El tinent d'alcaldia d'Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos Gutiérrez, ha declarat que "volem conscienciar la ciutadania que un gest que tothom veu com una cosa maca i fins i tot romàntica pot tenir moltes complicacions".

La campanya “Pel bé dels coloms, no els alimentis” també inclou una enquesta per copsar la percepció que la ciutadania té del problema de la superpoblació de coloms i cercar noves solucions.

La Rosa Rivera Sánchez és una de les veïnes que ha respost l'enquesta i creu que "suposen un problema perquè proliferen fàcilment i aleshores fan molta brutícia, però voldria una mesura per controlar-los però que no fos agressiva amb ells".

Jesús Husillos ha indicat que tant la campanya com l'enquesta "ens han d'ajudar a replantejar les estratègies en l'abordatge de la població de coloms".

També s’instal•laran rètols a diversos punts de la ciutat, principalment parcs i zones verdes, plafons recordatoris de la prohibició de donar menjar als coloms i de les possibles sancions de fins a 750 euros. Tot i així, el govern local diu que l’objectiu principal és conscienciar no sancionar.

La carpa de sensibilització sobre la proliferació de coloms serà activa durant tretze setmanes a tots els barris de la ciutat. La següent cita, dimarts vinent, al matí, a la rambla Carmen Amaya, al Gornal.