• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La pandèmia fa augmentar els casos de depressió, sobretot entre els joves

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 13. 01. 2022

La pandèmia fa augmentar els casos de depressió, sobretot entre els joves

En el dia Mundial de la lluita contra la Depressió

Una de les conseqüències de la COVID-19 ha estat l’augment dels casos registrats de depressió i ansietat. Els joves son els que més han notat l’impacte de la pandèmia. El Departament de Salut ha reforçat aquest 2022 els programes de detecció de la malaltia, per ajudar a descobrir de manera precoç els casos de transtorn depressiu i ansietat. 

Avui se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió. Una malaltia que amb la pandèmia ha crescut de manera considerable entre els joves. TV de L’Hospitalet s’ha apropat avui a la Unitat Polivalent en Salut Mental Benito Menni-Germanes Hospitalàries, de la Florida, per parlar amb els seus professionals.

Un 50% dels pacients tractats en aquest centre hospitalenc pateixen depressió. El trastorn depressiu és la primera causa d’incapacitat al mon i afecta més a les dones que els homes. Pot arribar a ser crónica i, en el pitjor dels casos, conduir al suïcidi. Segons l’OMS més de 300 milions de persones pateixen depressió al món.

Arran de la situació d’incertesa social i econòmica per la pandèmia i les mesures de confinament, s’ha detectat en la població un augment de quadres ansiosos i depressius. Pedro Vicente Canut, psiquiatre de la Unitat Polivalent en Salut Mental Benito Menni-Germanes Hospitalàries, ha explica que “les relacions basades en les xarxes, la distància social, i les mesures per protegir-nos de la COVID-19, han agreujat encara més la situació de moltes persones que han quedat més desprotegides, i aquestes són les que han augmentat les llistes d’ingressos i d’atenció psiquiàtrica”

El Dr.Canut ha assenyalat que els joves han estat un dels grups més afectats per la COVID, l’aïllament social per els confinaments ha estat un factor determinant per l’augment de diverses patologies en aquestes edats. El doctor ha assegurat que “hi ha moltes més malalties mentals i en particular depressió, tristesa, idees de suïcidi, augment del consum de substàncies, dependència a les xarxes socials que han afectat d'una manera més accentuada als joves".

El Departament de Salut ha reforçat aquest 2022 els programes de detecció de la malaltia, que ja es van potenciar l’any passat arran de la pandemia, per ajudar a detectar de manera precoç els casos de transtorn depressiu i ansietat.