• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els animals ja són juridicament membres de la familia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 15. 01. 2022

Els animals ja són juridicament membres de la família

La nova llei vetlla pel benestar animal i els tipifica com a "éssers vius amb sensibilitat"

La legislació fa un pas endavant a favor del benestar animal. Aquest mes de gener, ha entrat en vigor una nova reforma que considera els animals com a éssers dotats de sensibilitat i impedeix que siguin embargats, hipotecats o maltractats.

Legalment, l'abandonament tampoc és ja una opció pels que tenen mascotes. Així ho estableix la nova llei, per la qual els animals deixen de ser "coses" i són considerats "éssers vius dotats de sensibilitat". Aquesta nova legislació suposa un gran canvi, ja que passen a ser jurídicament membres de la família.

Aquest canvi correspon a una triple reforma legal de la llei hipotecària, la llei d'enjudiciament civil i el Codi Civil. A partir d'ara, queda prohibit el maltractament animal i es regularà la custòdia compartida en casos de separació i divorci. Aquesta llei també impedeix que els animals siguin hipotecats, embargats o utilitzats com a eina de violència de gènere o vicària.

El que no ha canviat a aquesta nova legislació és l'obligació de censar els animals de companyia. Per fer-ho, s'hauran de donar d'alta al Cens Municipal d'Animals de Companyia. A més, continua sent obligatori identificar-los amb un microxip que haurà d'implantar el veterinari.

Aquest canvi de paradigma ja és una realitat. La nova reforma està en vigor des del 5 de gener.