• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Comença la campanya de vacunació de la grip

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 10. 2021

Comença la campanya de vacunació de la grip

Aquest vaccí coincideix amb la tercera dosi de la Covid a majors de 70 anys

Aquest any s'espera més presència de la grip comuna. L'objectiu és assolir una cobertura vacunal del 75% de persones grans, preferentment a partir dels 65 anys. L'Hospital de Bellvitge ha obert un punt de vacunació de la grip i de tercera dosi de la Covid-19 sense cita prèvia.

Avui s'ha iniciat la campanya de vacunació de la grip a Catalunya. L’objectiu és protegir les persones més vulnerables a la grip i contribuir a reduir l’impacte sobre la pressió assistencial. El departament de Salut destaca la necessitat d'aconseguir una cobertura vacunal d’entre el 60 i el 75 % en les persones majors de 65 anys.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha indicat en roda de premsa que “aquest any sí que veurem grip” i no com l’any passat que la presència del virus va ser residual. “La vacunació contra la grip redueix les hospitalitzacions i la mortalitat a les persones amb risc de malaltia greu", ha assegurat Cabezas. Salut ha comprat 1.570.000 dosis, 120.000 dosis més que la campanya del 2020.

L’efecte sinèrgic observat del virus SARS-CoV-2 i el virus de la grip que incrementa per dos el risc de mortalitat en el cas de coinfecció. Per aquest motiu, es posa un èmfasi especial d’augmentar les cobertures de vacunació contra la grip en el personal sanitari i sociosanitari, gent gran i persones de qualsevol edat amb condicions de risc.
 
També es poden vacunar totes les persones majors de sis mesos, les embarassades incloses, i la immunització dels infants pot reduir el contagi de la grip comú. La vacunació antigripal es du a terme mitjançant l’administració d’una dosi de vacuna durant la campanya. Tant per als adults com per a la població infantil s’administren dosis de 0,5 ml a partir dels sis mesos d’edat. En els menors de nou anys que es vacunen per primera vegada, s’han d’administrar dues dosis de vacuna, amb un interval mínim entre dosis de quatre setmanes.
 
El repte de la vacunació simultània
 
Aquest any la campanya de vacunació contra la grip coincideix amb la de la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19 dirigida a les persones majors de 70 anys. Cal que hagin passat sis mesos des de l'administració de la segona dosi. Des de l'atenció primària s'ha establert un protocol per poder fer front a ambdós vaccins i es pot demanar cita prèvia als CAPs i per internet. De fet, els experts asseguren que es poden rebre les dues vacunes el mateix dia, una en cada braç.
 
Vacunació sense cita prèvia a l'Hospital de Bellvitge
 
L'Hospital Universitari de Bellvitge ha obert aquest dilluns un punt de vacunació sense cita prèvia per rebre la tercera dosi de la Covid-19 i la vacuna contra la grip. S'administren les vacunes Pfizer/BioNTech i de Moderna. El punt està ubicat a la planta baixa de l'edifici de consultes externes i els eu horari és de 8 a 15 hores, de dilluns a divendres.