• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospital de Bellvitge inicia un projecte per reduir la recurrència de l'ictus

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 09. 2022

L'Hospital de Bellvitge inicia un projecte per reduir la recurrència de l'ictus

Amb el programa Strack es fa un seguiment remot del pacient a travès d'una APP

L'Hospital de Bellvitge, el de Viladecans i l'Atenció Primària Metropolitana Sud de l'ICS inicien un projecte innovador a Europa per fer un seguiment personalitzat i remot del pacient durant la seva recuperació després d'haver patit un ictus. Més de 50 pacients s'han incorporat a aquest projecte que té per objectiu reduir els reingressos per patologies cardiovasculars.

Un 40% dels pacients que han patit un ictus i que necessiten rehabilitació o bé no la fa o no la comença i un 30% no continua amb la medicació. Tot i aquestes dades, els professionals recorden que seguir amb les pautes de recuperació durant el primer any després de l'ictus és crucial per determinar evolució favorable.

Amb l'objectiu de reduir el risc de recaiguda, tant d'ictus com per altres patologies cardiovasculars, L'Hospital de Bellvitge ha participat en el desenvolupament d'una eina digital que permet fer un seguiment personalitzat i a distància del pacient durant els dotze mesos posteriors a l'ictus.

El programa Strack permet controlar la pressió arterial i el ritme cardíac amb la instal·lació d'un dispositiu que transmet les dades a un equip multidisciplinari de professionals que prenen decisions a cada moment.

L'Esther Guerrero, infermera especialitzada en el programa Strack, ha explicat que "el pacient marxa a casa molt més tranquil perquè nosaltres l'estem controlant a distància i el podem derivar ràpidament a l'hospital o bé a l'atenció primària. A més, prenen consciència de la seva salut i de la recuperació"

Segons ha detallat el coordinador de la Unitat d'Ictus, Pere Cardona, "ens hem adonat que els mesos posteriors, realment crítics, mancava coordinació per al seguiment de la rehabilitació i adherència al tractament, amb un risc de recurrència molt alt d'ictus. Així s'eviten també reingressos per altres patologies cardiovasculars".

A més, la infermera instal·la al mòbil del pacient una aplicació que inclou pautes d'activitat física, exercicis de rehabilitació i estimulació cognitiva, informació sobre medicaments.

El programa Strack, que està subvencionat pels fons FEDER, ja ha reclutat més de 50 pacients de l'Hospital de Bellvitge i s'espera poder fer el seguiment a uns 350 pacients cada any a tot el territori.