• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El programa INFADIMED que promou la dieta mediterrània entre els infants s’amplia a tot Catalunya

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 09. 2022

El programa INFADIMED, que promou la dieta mediterrània entre els infants, s'ampliarà a tot Catalunya

S'ha celebrat una jornada de formació a l'HUB

Infermeres i professionals dels centres d’atenció primària de la ciutat han participat en una jornada de formació del programa INFADIMED que s'ha organitzat a l'Hospital de Bellvitge. Un programa dut a terme per infermeres d’atenció primària que vol promure la dieta mediterrània entre els nens de 3 a 12 anys. 

El programa INFADIMED promou la dieta mediterrània entre els alumnes d’educació infantil i primària amb l’objectiu de donar eines als nens perquè puguin decidir què és el més beneficiós per la seva salut. Aquesta iniciativa, que va néixer al 2011 a Vilafranca, és va posar en marxa més tard als CAP de la zona metropolitana sud i ara es vol ampliar a tot Catalunya.

El superheroi Capità Vitamines, és l’encarregat d’explicar als nens els beneficis d’un estil de vida saludable

Jordi Fernández, director del programa INFADIMED, ha explicat que “és fonamental explicar els beneficis de la dieta mediterrània als més petits, des de P3, perquè puguin modificar el seu estil de vida cap a un altre que potenciï l’activitat física, l’alimentació de productes locals i de temporada i la sostenibilitat. Aleshores considerem que aquest programa que és va dissenyar al 2011 per combatre l’obesitat infantil, va més enllà perquè és un problema multifactorial i no només d’alimentació”.

Jordi Fernández, ha assenyalat que “l’obesitat entre els nens de 6 a 12 anys va augmentar més de 5 punts després de la pandèmia, va passar d’un 34% al 2019 al 40% en l’actualitat. El percentatge en 10 anys ha crescut moltísim, hem vist, a més, que l’obesitat infantil comporta diverses malalties quan ja som adults i que cada cop aquests problemes comencen en edats més primerenques”

El programa INFADIMED vol anar més enllà de estar presencialment a les escoles. També volen estar presents virtualment amb un projecte de creació de jocs online perquè els nens puguin jugar amb la intenció de fer una vida saludable.