• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Comença una tardor més càlida i amb pluges intenses

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 09. 2022

Comença una tardor que es preveu més càlida i amb pluges puntualment intenses

El cap de Salut Ambiental de l'Ajuntament ens explica la previsió del temps que ens espera i fa balanç de l'estiu

Aquesta matinada ha arribat la tardor i després d’un estiu molt calorós amb xifres rècord analitzem amb el cap de Salut Ambiental Ajuntament L'Hospitalet, José Luis Casanova, com ha estat aquest estiu i quina tardor ens espera.

Sens dubte aquest ha estat un estiu molt calorós no només a casa nostra sinó també a tot el continent europeu. José Luis Casanova assegura que s’han viscut temperatures extremes a tot l’hemisferi nord, “ha estat un estiu molt anòmal amb temperatures extremes que han trencat la tendència de pujada gradual de canvi climàtic”. Afegeix que “a L’Hospitalet hem superat la mitjana dels darrers mesos en 3 graus amb valors de més de 30 graus durant més de la meitat de l’estiu. Hem tingut temperatures nocturnes superiors als 25 graus, provocant nits tòrrides amb poca pluja i greus problemes als embassaments i més depesa d’energia”.

Aquest estiu hi ha hagut diversos episodis extrems, sobretot pel que fa a les pluges acompanyades de calamarsa . De fet, afirma Casanova “el canvi climàtic es defineix d’una banda per l’escalfament global i de l’altre per l’augment de fenòmens extrems”.

A L’H hi ha hagut pluja per sota de l’habitual, tot i que el dia 31 d’agost la pluja caiguda va superar en 1 dia el que plovia durant tot el mes d’agost dels darrers 20 anys.

Tardor més càlida i seca

Pel que fa a les previsions d’aquesta tardor, Casanova assegura que “arribarà amb una gota freda, una Dana, que ens donarà molta pluja aquest cap de setmana. La tardor seguirà amb la tònica del canvi climàtic, amb temperatures 1 o 2 graus més altes i amb pluges que poden ser irregulars i abundants i que poden fer mal”.