• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Centre d’Estudis de L’H presenta el Quaderns d’Estudi número 35

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 26. 01. 2022

El Centre d'Estudis de L'H presenta el Quaderns d'Estudi número 35

Fa una ullada al passat, present i futur del moviment cooperatiu a L'H

El Centre d’Estudis de L’Hospitalet ha presentat el seu darrer Quadern d’Estudi, el número 35, que aquesta vegada tracta del moviment cooperatiu de la ciutat. El nou volum que se suma a la col·lecció és el resultat de la col·laboració entre l’Ateneu Cooperatiu La Col·lectiva i el Centre d’Estudis de L’H.

La darrera edició dels Quaderns d’Estudi dona una ullada a la trajectòria del cooperativisme a la ciutat. L’Hospitalet va ser pionera en aquest aspecte i va tenir algunes de les primeres cooperatives del territori català. Entre elles es troben Respeto Mutuo, i La Redentora.

Respeto Mutuo és la cooperativa de consumidors de Santa Eulàlia, ja desapareguda. Una cooperativa que va nàixer abans del franquisme i que després de la dictadura els joves del barri van tornar a engegar. En Santi Esteban, veí del barri, en va formar part, i explica que “a Santa Eulàlia hi faltava de tot, però hi havia població, moviment i joves que volíem millorar-ho. Com avui”.

Per altra banda, La Redentora, es va crear entre L’Hospitalet, Sants i Collblanc. Va ser una cooperativa de productors, i tot i que ja va deixar d’existir, és una de les més antigues creades a L’Hospitalet. També se’n parla d’ella en aquest nou volum dels Quaderns d’Estudi com a una cooperativa de gent jove que es dedicava a fer projectes cooperatius, molt semblant al model que es pot observar en l’actualitat.

L’autora de l’article sobre La Redentora és la Mercè Tatjer, que assegura “això de les cooperatives es va perdre molt. Tant pel franquisme com pels canvis en el consum. Però s’ha de dir que en aquests últims 10 o 15 anys s’ha revifat aquesta idea”.

El número 35 dels Quaderns d’Estudi també recull els principals projectes d’economia social que es desenvolupen en aquests moments a la ciutat. L’objectiu és exposar exemples concrets d’economia cooperativa com una alternativa per arribar a models econòmics més solidaris i sostenibles.