• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Les mesures adoptades per l’Ajuntament per fer front a la Covid,

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 14. 01. 2022

Les mesures adoptades per l'Ajuntament per fer front a la Covid, les més ben valorades en el Baròmetre 2021

La inseguretat i la neteja són els principals problemes segons els ciutadans

Les mesures adoptades per l’Ajuntament per fer front als efectes de la pandèmia de la Covid, des del tancament de parcs i jardins, fins als equipaments públics que s’han destinat a la campanya de vacunació, han estat ben valorades per la ciutadania, segons el Baròmetre municipal 2021. Pel que fa als problemes de la ciutat, apareixen com més importants la inseguretat i la neteja.

El 85% de la població valora bé o molt bé haver tancat parcs i jardins a les nits per evitar situacions d’incivisme. En relació a altres temes també molt ben valorats, un 82% veu bé que s’hagin ampliat voreres per donar prioritat a la mobilitat dels vianants; i un 80% dona suport a la creació d’espais segurs al voltant dels centres educatius. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Francesc Belver, ha declarat que tot i que algunes de les mesures es van prendre excepcionalment per la pandèmia, algunes han arribat per quedar-se

Encara en relació amb la gestió de la pandèmia, més d’un 50% de la ciutadania dona un nota de 8,4 de mitjana al funcionament del pla de vacunació contra la Covid a la ciutat, que s’està duent a terme ara a diversos casals de gent gran i mesos enrera també a la Farga com a punt d'administració massiu de la vacuna. Un 70% creu que la situació de la pandèmia millorarà aquest any 2022.

Quasi 7 de cada 10 ciutadanes i ciutadans de L’Hospitalet es mostra prou satisfet de viure a la ciutat, que consideren amb identitat pròpia (71,9 %) i amb la qual se senten identificats (66,2 %).

Pel que fa als serveis municipals, les biblioteques i els mercats són el més ben valorats i freguen el 7. L’oferta esportiva rep 6,5, mentre que el manteniment de parcs, jardins i zones verdes aconsegueix una nota 6,3. I pel que fa a la neteja de carrers, la nota mitjana se situa en el 5,6. Belver, en aquest sentit, ha assegurat que els mercats "van esdevenir un equipament de primer ordre i han estat entorns segurs en matèria de salut". 

El principal problema és la inseguretat: el 26,5% de les persones enquestades diu que és el principal problema en el seu àmbit familiar i el 42% creu que és el principal problema del conjunt de la ciutat. La neteja és el segon problema més esmentat en l’àmbit general de ciutat. En aquest Baròmetre 2021, les preocupacions relatives a la Covid han deixat d’ocupar el primer lloc.

En l’àmbit polític i sociològic, el 54% de la ciutadania de L’Hospitalet es declara d’esquerres o de centre-esquerra, un 7% de centre i 10,5% de dreta o centre-dreta: Prop d’un 12% és declara apolític.

L’alcaldessa socialista, Núria Marín, aconsegueix una nota mitjana de 5,7. El 71% de la població sap qui és de forma espontània. El 46,5% opina que és una bona alcaldessa i més del 35% diu el contrari.

S’ha elaborat a partir de 1.300 entrevistes entre el 19 d’octubre i el 8 de novembre de 2021.

Aquest any es compleix el 40è aniversari des que es va fer el primer baròmetre municipal a la ciutat. Va ser l’any 1981. En aquesta infografia editada per l'Ajuntament es pot veure l'evolució del baròmetre.