• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Cal Trabal es mantindrà com a zona agrícola

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 01. 2022

Cal Trabal es mantindrà com a zona agrícola

El Consorci per a la reforma de la Granvia convoca un concurs d'idees per al PDU

Cal Trabal seguirà sent zona agrícola però pública en el projecte de reformulació de la Granvia, segons han pogut saber els Mitjans de Comunicació de L’H de fonts coneixedores del projecte. Alhora, el Consorci per a la Reforma de la Granvia ha convocat un concurs internacional d’idees amb jurat per a la zona.

Els terrenys de les masies que voregen el Llobregat seguiran sent zona agrícola en el projecte de reformulació del Pla Director Urbanístic (PDU) que està elaborant el Consorci per la reforma de la Granvia. La intenció, segons fonts coneixedores del projecte, és que la zona sigui pública i sigui gestionada pel Parc Agrari del Baix Llobregat.

En aquest espai agrícola s’habilitaran horts de concessió temporal per a la ciutadania. El parc de 30 hectàrees previst a la zona es veurà reduït a una zona verda de tres o quatre hectàrees, però es compensarà amb més zones enjardinades a l’altra zona de la Granvia.

El projecte preveu més canvis. El sòl edificable es redueix en 75.000 metres quadrats i la zona reservada a les futures empreses biomèdiques es trasllada darrera de l’Hospital Duran i Reynals, on caldrà recol·locar equipaments esportius com el Tennis L’Hospitalet.

El usos del terrenys, però, no es modifiquen. No hi haurà habitatges, es reserva una zona per a espais docents i la resta són per a empreses biomèdiques, hotels, comerços, restaurants i una residència d’estudiants.

La reformulació del PDU Granvia es produeix arran de les sentències judicials que van declarar nul de ple dret el projecte perquè no havia rebut el vistiplau de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, institució competent en la material segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que es van pronunciar als recursos presentats pels opositors al projecte: ERC, CUP-PA i Depana, i ICV-EUiA-Pirates.

Concurs internacional d'idees

Per acabar de definir aquesta zona, on s’ubica el clúster biomèdic al voltant dels hospitals de Bellvitge, Duran i Reynals, la Universitat de Barcelona i el centre d’investigació Idibell, el Consorci ha convocat un concurs internacional d’idees.

El període de presentació d’ofertes es va tancar el 14 de gener. Admet només cinc propostes i el contracte està valorat en 151.350 euros. La selecció de projectes per orientar la formulació del Pla director urbanístic Biopol – Granvia es farà mitjançant un jurat.

L’objectiu és “el de completar i potenciar Bellvitge com a referent internacional del sud d’Europa en la innovació en l’àmbit de la salut, tot incorporant-hi teixit empresarial i generant nova activitat industrial i innovadora al voltant dels equipaments existents”.