• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Salut intensifica les mesures de protecció davant la Covid als centres de dia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 07. 2021

Covid sota control a les residències de gent gran de la Fundació Santa Eulàlia

Han adaptat visites i cribatges als treballadors, seguint els nous protocols de la Generalitat

Davant l’actual context d’incidència de la Covid-19, els departaments de Salut i Drets Socials han intensificat les mesures de protecció dels serveis d’atenció diürna per a gent gran i persones amb discapacitat, i especialment en instal.lacions que comparteixen edifici amb centres residencials. En el cas de la Fundació Santa Eulàlia s'han adaptat a aquestes noves normes i hores d'ara estan contenint la cinquena onada sense registre de contagis.

A L’Hospitalet, la situació a les residències de la Fundació Santa Eulàlia està controlada, no tenen cap brot actiu, i cap dels 130 treballadors, després dels cribratges fets la setmana passada, ha donat positiu. Encara que la situació no és complicada, sí que tenen una sensació de neguit davant l’actual context d’incidència de la Covid.

Jofre Fuguet, director executiu Fundació Santa Eulàlia, ha explicat que “tot i està controlat, la nostra situació com entitat és de neguit i de preocupació per l’alta incidència que hi ha a la ciutat de la Covid-19 i pel fet que no entri i que no afecti a la gent gran que viu amb nosaltres”.

Nous protocols

Per prevenir i minimitzar al màxim l’entrada del coronavirus a aquestes instal.lacions s’han restringit les visites i s’han regulat els horaris. Jofre Fuguet ha assegurat que “les visites per exemple estan permeses fer-les cada dia el que passa és que amb 90 residents és molt complicat que puguin entrar totes les famílies. En aquest cas hem de donar les gràcies als familiars perquè s’han adaptat als horaris establerts que són més restringits. Ara mateix es poden fer entre una i dues visites setmanals”.

Pel que fa els treballadors, s’han augmentat els cribratges periòdics al personal no vacunat i també als que ja estan immunitzats. A la residència de la Fundació Santa Eulàlia, per exemple, és fan 3 PCR setmanals a cinc treballadores que no estan vacunades per motius de salut, i als altres treballadors ja immunitzats se'ls fa una PCR a la setmana”.

El nou protocol d’actuació per a centres i serveis d’atenció diürna tracten de prevenir nous contagis dins aquests equipaments per garantir la protecció tants dels usuaris com dels professionals dels serveis. Aquestes mesures tenen una vigència limitada, tot i que es revisaran d’acord amb la situació epidemiològica.