• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Programa de formació i inserció de cuina i serveis de restaurant

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 07. 2021

Els alumnes de 'Cuina i restauració' de l'Escola d'Hostaleria inicien el període de pràctiques

Fins a 17 joves d'entre 16 i 21 anys prenen contacte amb el món laboral en diferents restaurants de la ciutat

Alumnes del Centre de Formació d'Hostaleria de L'Hospitalet que han cursat aquest any el Programa de Formació i Inserció (PFI) de "Cuina i serveis de restaurant" realitzen al llarg d'aquesta setmana pràctiques en diferents establiments de restauració de L'Hospitalet. L'objectiu d'aquestes pràctiques és completar l'aprenentatge professional en un entorn productiu real, així com conèixer el món laboral i els hàbits i les actituds que calen per desenvolupar una feina. 

La Pepa o el Trifàsic són alguns dels establiments on els 17 alumnes d'aquesta edició podran posar en pràctica els coneixements adquirits. Joves de 16 a 21 anys, sense graduat de l'ESO, que valoren positivament la formació i la possibilitat d'endinsar-se en el món laboral.

Michelle Gerosario, Ambioris Medina, i David Samuel són tres alumnes que estan realitzant les pràctiques al restaurant El Trifàsic, a la rambla Just Oliveres. Tots tres coincideixen en assenyalar que "la formació i el tracte cap a nosaltres ha estat excel•lent, ens han ensenyat moltíssim i ens han motivat per continuar aprenent".

Per mitjà d'aquest programa, l'Ajuntament proporciona les competències personals i professionals necessàries per facilitar-los la incorporació al món laboral i el retorn al sistema educatiu reglat.

Alícia Núñez és responsable del Trifàsic, explica que fa quatre anys que estan col•laborant amb el Programa de Formació i que fins i tot, actualment a l'equip del restaurant hi treballen dos exalumnes. Núñez afirma que "porten una formació a l'arribar a les pràctiques molt bona i els nois són fantàstics, amb moltes ganes de treballar".

I com veuen els joves el pas de l'aula a la pràctica real?

Michelle explica "que hi ha diferència amb el personal del restaurant, que tenen molta experiència i t'ensenyen encara més". En David i l'Ambioris reconeixen que tenien certa por davant del que seria el seu primer treball, però que ja s'hi troben molt a gust i amb ganes de treballar.

Una cinquena edició del Programa de Formació i Inserció (PFI) que ha hagut d'adaptar-se a les mesures de seguretat decretades arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Malgrat tot, els cursos han comptat amb 1.000 hores de duració, de les quals 180 hores corresponen a pràctiques laborals que s'han dut a terme al Centre de Formació d'Hostaleria.

Programa PFI està adreçat a joves entre 16 i 21 anys d’edat que hagin finalitzat l’educació obligatòria sense obtenir el títol de Graduat en ESO. Consta de 820 hores de formació i 180 hores de pràctiques a empresa.