• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Lleuger descens de les dades Covid a L’H

  • Lleuger descens de les dades Covid a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 07. 2021

Lleuger descens de les dades Covid a L'H

Tot i així els índexs segueixen molt alts amb gairebé 2.000 nous contagis

Les dades epidemiològiques a la ciutat han experimentat un lleu descens, però segueix la preocupació per la cinquena onada de la Covid. En concret, aquest setmana a L’Hospitalet s’han comptabilitzat 1.947 nous contagis amb un risc de rebrot de 1.479. A tot Catalunya hi ha més de 500 pacients a les UCI’s.

El nombre de casos segueix molt elevat i en augment la pressió hospitalària. Segons el portal DadesCovid.cat, a  L’Hospitalet, s’han registrat 1.947 casos nous, una xifra lleugerament inferior als 2.080 de fa una setmana. Pel queb fa al risc de rebrot també ha disminuït i ha passat de 1.998 de fa set dies a 1.479. La Rt o velocitat de contagi ha passat de l’1,45 a l’1. La mitjana d’edat dels casos segueixen baixant i ja es situa en 34 anys

Nous casos confirmats:

Risc de rebrot:

 

Pel que fa a les hospitalitzacions, la pressió segueix a l'alça. L'Hospital de Bellvitge informa que hi ha 147 pacients ingressats a planta, 33 a semicrítics, i 33 a la UCI, molt per sobre dels 19 de fa una setmana. Un total de 858 persones han mort des de l’inici de la pandèmia a la ciutat.

A L’Hospitalet, hi ha 148.762 persones amb la pauta completa de vacunació, i 166.669 amb la primera dosi.

Pel que fa a Catalunya, la pressió hospitalària també segueix molt elevada amb un nou augment de pacients a les UCI que s’acosta al mig miler d’ ingressats. Actualment hi ha 510 malalts crítics, 20 més que ahir, i 2.235 pacients ingressats als hospitals, 103 més que ahir. 

Sancions de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha aixecat durant aquest cap de setmana 60 actes de sanció per diversos incompliments de les restriccions vigents a causa de la Covid-19, la meitat per no respectar el confinament nocturn.

En total, s'han denunciat 56 persones: 30, per no respectar el toc de queda; 15, per consum d'alcohol a la via pública; 1, per no dur la mascareta; i 10 més, per diverses causes, com manca de respecte i desobediència a l'autoritat o tinença de drogues.

Aquest cap de setmana també s'han denunciat 4 locals: 3, per incompliment de mesures sanitàries; i 1, per excés de vetlladors.
De divendres a diumenge, s'han atès 128 requeriments de serveis nocturns per molèsties de sorolls: 71 a l'espai públic, amb 6 denúncies; 50 en habitatges, amb 2 denúncies; i 7 en establiments.

Recordem que una de les mesures que de moment estarà en vigor fins al 30 de juliol és el toc de queda a 165 municipis de tot Catalunya. El govern ja va assegurar fa dies que la restricció hauria d’estar en vigor com a mínim tres setmanes. El que sembla que s’allargarà encara més serà la limitació de les trobades socials. Com a màxim, estan permesos els grups de 10 persones.