• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'estació Ernest Lluch de la L5 de Metro, a punt per entrar en funcionament

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 07. 2021

L'estació Ernest Lluch de la L5 de Metro, entra en funcionament

La inauguració oficial s'ha realitzat aquest diumenge

Més d’una dècada després de l’inici de les obres, aquest cap de setmana entrarà en servei l’estació Ernest Lluch, de la línia 5 de Metro, al bell mig de la Carretera de Collblanc, a prop de Can Rigal. L’estació quedarà situada entre altres dues estacions de la L5, Collblanc i Pubilla Cases, fins ara separades per 1,2 kilòmetres. 

L’estació tindrà dos accessos, a banda i banda de la Carretera de Collblanc: un, al camí de Torre Melina, a la banda Muntanya; i un altre al carrer d’Ernest Lluch, a la banda Mar, a tocar del cementiri.

Estarà connectada amb el bus i amb les estacions de tramvia Ernest Lluch i Can Rigal. S’espera que hi passin15.000 persones diàries. Es calcula que un 15% de les persones que facin ús de l’estació Ernest Lluch facin canvi al tramvia.

Jofre Rojas Salazar, membre de l'Associació de Veïnes i Veïns de Collblanc-la Torrassa, creu que "millorarà la mobilitat i evitarà que el veïnat d'aquesta zona hagi d'anar a agafar el Metro a Pubilla Cases o a Cobllblanc. I, a més, la connexió amb el TRAM anirà de meravella".

En la mateixa línia, un veí de la zona, Ildefonso Valiente Ruiz, ha recordat que l'estació d'Ernest lluch "està just al mig, així que ens anirà d'allò més bé perquè la tindrem a res, a un minut de casa". I Tanya Surovtseva ha destacat que "millorarem molt la connexió amb Barcelona, sobre tot amb el centre, perquè podrem anar-hi directes".

Segons el departament de Territori serà una estació adaptada a les persones de diversitat funcional.

Les obres van començar l’any 2008, un projecte que s’ha vist endarrerit per diverses dificultats pressupostàries i que es va reprendre al juny de 2019. En aquest última fase s’han fet el condicionament interior i la urbanització de la superfície, amb un pressupost de 18 milions d’euros.

Manuel Rodríguez Fernández, veí de Collblanc, ha afirmat que "no es pot negar que és un avenç per al barri, però tampoc no es pot negar el retard que hi ha hagut i no s'entén que hagin trigat més de 10 anys a fer una obra així".

L’estació Ernest Lluch, de la L5, serà la número 160 de la xarxa de Metro i la vintena emplaçada a l’Hospitalet. I és previst que entri en funcionament de forma efectiva diumenge, a les 3 de la tarda.