• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El ple aprova una partida econòmica per promoure l'ocupació

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 28. 07. 2021

El Ple aprova una partida econòmica per promoure l'ocupació

Laura Alzamora pren possessió del càrrec de regidora

El Ple municipal aprova una partida de 92.500 euros per projectes del Pacte local d'ocupació i reforçar el programa de rutes gastronòmiques de la tardor. En aquesta sessió plenària també ha pres possessió com a regidora Laura Alzamora de L'Hospitalet En Comú Podem, conformant el consistori hospitalenc més feminitzat de la història: 15 regidores per 12 regidors.

El Ple municipal de Juliol ha aprovat una partida per promoure l'ocupació. Ha estat a través d'una modificació de crèdit del pressupost municipal per valor de 92.500 euros. Es tracta d'una modificació de crèdit dels romanents del 2020 per poder dotar una partida econòmica. El primer tinent d'alcalde, Francesc Belver, ha destacat que aquesta modificació de crèdit "es dedica a projectes que es promouen del Pacte local per l'ocupació i també es destinen diners per reforçar les rutes gastronòmiques que es fan a la tardor". 

Aquest punt s'ha aprovat per unanimitat. Des del Partit Popular, la portaveu del grup municipal Sonia Esplugas ha afirmat que aquest romanent "servirà per ajudar i contribuir des de l'Ajuntament a millorar la situació de moltes famílies a L'Hospitalet". I pel que fa a la partida per les rutes gastronòmiques a la tardor, la regidora Núria Lozano de L'Hospitalet En Comú Podem ha afirmat que és una mesura que "es pot traduir en la dinamització d'un sector molt afectat per la crisi" i també ha mostrat el seu suport.  

El ple també ha aprovat altres modificacions de crèdit en relació a ajudes en la gestió de les festes majors de barri i al projecte de la Casa de la Música.

Debat sobre el model hoteler

El punt sobre una modificació puntual del Pla General Metropolità en dues parcel.les del Districte Econòmic ha tornat a obrir al ple municipal el debat sobre el model hoteler. Amb aquesta modificació de dos espais privats, la parcel.la del carrer Mileva Maric 73 passa de terreny per edificar habitatge a zona verda pública i la parcel.la de carrer Botànica 53, de terreny amb ús industrial canvia a zona per ús hoteler.

ERC i L'Hospitalet En Comú Podem s'han posicionat en contra. "Amb aquesta operació es construirà un hotel amb planta baixa i quatre plantes al carrer Botànica. No compartim canviar l'ús industrial d'uns terrenys per un ús hoteler. Necessitem un debat ampli sobre el model urbanístic i hoteler" explica el portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana, Antoni García.

En la mateixa línia es posiciona la portaveu del grup municipal de L'Hospitalet En Comú Podem, Ana González "No s'ha produït el suficient debat per definir el nombre de places hoteleres que necessita la ciutat". González ha afirmat que cal repensar el model hoteler i turístic de la ciutat. "Amb la situació pandèmica canviarà la situació dels hotels i de les fires. Es necessita un turisme sostenible".

En aquest punt, el Partit Popular s'ha abstingut i Ciutadans ha votat a favor. El portaveu del grup municipal de Cs, Miguel García ha dit que L'Hospitalet ha d'aprofitar aquestes oportunitats. "Si la ciutat té aquesta força hotelera, s'ha de tirar endavant perquè genera riquesa i crea llocs de feina" afirma García. 

Laura Alzamora, nova regidora per L'H En Comú Podem

Al Ple també ha pres possessió del càrrec de regidora Laura Alzamora del grup municipal L'Hospitalet En Comú Podem. Substitueix a Sergio Moreno que va deixar el seu acte de regidor a l'anterior ple de juny. Laura Alzamora també prové de Podem, com Sergio Moreno, i està relacionada amb els moviments socials, en concret, amb la Fundació La Vinya de Bellvitge-Gornal. La nova regidora és qui segueix en l'ordre de la llista presentada per L'Hospitalet En Comú Podem a les eleccions municipals del maig de 2019.

Amb l'entrada de Laura Alzamora al ple municipal, juntament amb la del març d'Iman Aisa Abdellaoui per part del PSC, ha fet que el consistori hospitalenc sigui el de més presència de dones de la història. El ple municipal està compost per 15 regidores i 12 regidors. És un fet al qual ha fet al.lusió l'alcaldessa Núria Marín: "Crec que és un ple més feminitzat i esperem que això aporti molta sort i molts encerts per la ciutadania". El proper ple ja serà al setembre després de l'aturada per vacances de l'agost.