• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

  • CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 07. 2021

CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

A L'Hospitalet hi ha hagut aquest curs 4.251 alumnes matriculats

La Federació d'Educació de CCOO lamenta que la manca estructural de places públiques d’FP acabi suposant que milers d'alumnes no puguin cursar els estudis desitjats. Ho han explicat en una nota de premsa on han detallat que fins a 10.000 alumnes es queden sense plaça en la primera opció de la preinscripció. Alerten que això podria augmentar el risc d'abandonament escolar prematur.

El sindicat explica que l'augment de preinscripcions registrades no ve acompanyat d'un increment de l'oferta de places, el que acaba suposant que l'alumnat no pugui cursar la seva opció preferida. CCOO indica que aquesta és una de les causes de l'elevat atur juvenil, que a Catalunya s'enfila fins al 33,97%.

En el comunicat, Comissions Obreres demana al Departament d'Educació una planificació més adequada a la realitat, ajustada a les necessitats de les persones i del territori. També lamenta que mentre que l'oferta pública s'estanca, puguin proliferar altres opcions educatives de titularitat privada, el que segons el sindicat "reverteix el desequilibri actual i expulsa les persones més vulnerables per raó socioeconòmica del sistema educatiu".

A l'àrea de Barcelona, més de 2.500 persones s'han quedat sense plaça en la primera opció desitjada en les darreres preinscripcions, realitzades el mes de maig. Un miler d'elles en la família de sanitat, un dels sectors amb més demanda en els últims anys. A aquest elevat nombre encara s'ha d'afegir els 2.000 estudiants que es queden sense plaça en primera opció al Baix Llobregat, principalment en les famílies de sanitat, informàtica i activitats fisicoesportives.

Una àmplia oferta de titulacions

La ciutat de L'Hospitalet es consolida com un dels centres de formació de Catalunya. L'observatori de l'FP impulsat per l'Àrea d'Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social i la d'Educació, Innovació i Cultura va concloure a principis d'any que fins a 4.251 alumnes van cursar una titulació de formació professional a la ciutat durant el curs 2020-2021. La gran majoria, 2.330 alumnes, cursen un grau superior; 1.805, un grau mitjà, i 116, PFI.

El mateix informe també va servir per constatar que a L'H s'ofereixen un total de 67 titulacions diferents en 15 centres educatius diferents; 8 públics, 6 concertats i 1 privat.

En cicles formatius de grau mitjà, més de la meitat de l'oferta que hi ha a la ciutat (el 55,54%) es concentra en 4 de les 14 famílies existents: sanitat (22,22%), administració i gestió d'empreses (13,88%), imatge personal (11,11%) i informàtica i comunicacions (8,33%).

Unanimitat en el model educatiu

Per altra banda, el Govern de la Generalitat i els principals agents socials implicats en educació han demanat a l'Estat que preservi el sistema de formació i qualificació professionals de Catalunya. Ho han fet en resposta a l'avantprojecte de la Llei orgànica d'ordenació i integració de l'FP que el Govern d'Espanya està redactant.
Asseguren que el text planificat és "un punt de partida per la necessària transformació del sistema" però demanen una llei "oberta i flexible a les necessitats de Catalunya".