• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Balanç del pla de seguretat implementat a Blocs Florida, Severo Ochoa i places Espanyola i Llibertat

  • Balanç del pla de seguretat implementat a Blocs Florida, Severo Ochoa i places Espanyola i Llibertat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 07. 2021

Balanç del pla de seguretat implementat a Blocs Florida, Severo Ochoa i places Espanyola i Llibertat

En el darrer mes, s'han registrat 255 incidències i 6 detencions

El pla especial d’actuació implementat per la Guàrdia Urbana i diferents àrees municipals, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, entre el 23 de juny i el 20 de juliol, a quatre zones específiques de la ciutat s’ha saldat amb un total de 255 incidències registrades. L’objectiu del dispositiu és garantir la convivència veïnal i les actuacions s’han realitzat tant a l’espai públic com en establiments privats. 

Es tracta d'un nou dispositiu municipal, de caràcter transversal, amb la participació dels agents cívics, els facilitadors d’oci nocturn, els inspectors de l’oficina de sancions i els responsables del Pla integral les Planes-Blocs Florida, amb l’objectiu de millorar la convivència ciutadana. Segons l’alcaldessa Núria Marín, aquest pla especial “no només tracta de seguretat, sinó també de convivència i d'utilitzar l'espai públic de forma endreçada perquè tots i totes en gaudim”.

En aquest dispositiu especial, a Blocs Florida, s’han gestionat 179 incidències; a l’avinguda de Severo Ochoa, 37; a plaça Espanyola, 30, i a plaça de la Llibertat, 9.

A més, s’han fet 286 controls estàtics, s’han identificat 124 persones, s’han fet 20 inspeccions a locals, s’han posat 73 denúncies de trànsit i 81 denúncies de civisme i s’han detingut 6 persones. També els agents cívics han fet un total de 149 actuacions en aquests quatre espais de L’Hospitalet durant el darrer mes.

A Blocs Florida, el 80% de les incidències han estat en horari nocturn. Durant el dispositiu, hi ha hagut coordinació de tots els cossos policials per poder mantenir la presència diària. S’hi han realitzat 2 detencions: una, per delicte de salut pública, i l’altra, per atemptats, resistència i desobediència.

A les places Espanyola i de la Llibertat, les incidències han estat inferiors a altres períodes d’abans del desplegament del pla.
La convivència en les places, en horari de tarda, s’ha vist millorada amb la realització d’activitats de dinamització de l’espai públic. Les ludoteques per infants han contribuït a ordenar les zones de jocs i oci i les famílies han participat, per primer cop, dels jocs amb els seus infants. Hi ha hagut presència estàtica dels cossos de seguretat cada dia. A la plaça Espanyola hi ha hagut 2 detinguts per un delicte de violència de gènere, resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Per últim, a l’avinguda de Severo Ochoa s’ha treballat conjuntament amb el sector d’oci nocturn per minimitzar els sorolls provocats pels clients dels establiments. S’han fet dues detencions: una, per resistència i desobediència i, l’altra, per un delicte contra la salut pública.