• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La PAH denuncia que els Serveis Socials de L'H han reallotjat famílies en una pensió insalubre

  • La PAH denuncia que els serveis socials de L'H han reallotjat cinc famílies en una pensió insalubre

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 07. 2022

La PAH denuncia que els serveis socials de L'H han reallotjat cinc famílies en una pensió insalubre

Des de l'Ajuntament asseguren que s'estan fent obres de millora a l'allotjament

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Barcelona ha convocat una roda de premsa davant l'Ajuntament per denunciar la situació de precarietat de 25 persones vulnerables reallotjades pels serveis socials de L'Hospitalet.

L'entitat assegura que les famílies van ser derivades a una pensió "insalubre i infame" situada a l'avinguda Diagonal 578 de Barcelona, amb les instal•lacions brutes, humitats, paneroles i la cuina clausurada després d'una inspecció de Sanitat.

Segons la PAH de Barcelona, davant les diverses denúncies interposades als serveis socials i als Mossos d'Esquadra per les condicions de la pensió, l'Ajuntament no ha actuat per trobar una alternativa. A més, asseguren que la propietat estaria assetjant les famílies per haver denunciat la situació. 

En aquest sentit, la portaveu de l'entitat, Lucía Delgado, ha explicat als mitjans de comunicació que "com a represàlia, els propietatis impedeixen a les famílies que entrin al banys, i només en tenen accés a un per a les 25 persones".

Per la seva banda, l'Ajuntament ha explicat que "la propietat està fent obres de millora a les instal·lacions i les famílies n’han fet cas omís".

A més, des del consistori, fonts municipals matisen que només són dues les famílies reallotjades pels serveis socials de L'Hospitalet en aquesta pensió, i afegeixen que "fa setmanes que haurien hagut de sortir de l’allotjament per haver incomplert el pla de treball dissenyat pels serveis socials i per vulnerar de forma reiterada les normes de convivència de l'establiment".

A través d'un comunicat, la PAH de Barcelona assegura que l'Ajuntament de L'Hospitalet té "nul·la sensibilitat a l'hora de donar suport a la ciutadania més vulnerable i poc compromís amb el dret a l'habitatge". A més, diuen que el consistori ja coneixia quines eren les condicions de l'allotjament des del 2019, quan la pròpia PAH ja va denunciar als serveis socials la mateixa pensió per "no complir els estàndards mínims d'higiene i dignitat".

Així, la plataforma exigeix una reunió urgent amb el tinent d'alcaldia d'Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos. També demana a l'Ajuntament de Barcelona que inspeccioni i clausuri l'hostal.

Fotografia: PAH Barcelona