• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els usuaris del Centre Infantil Naranjos es derivaran a l'esplai Pubilla Cases

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 30. 06. 2022

Els usuaris del Centre Infantil Naranjos es derivaran a l'esplai Pubilla Cases

S'hi crearan 25 places de centre obert a partir de setembre

L'Ajuntament crearà 25 places de centre obert al Club d'Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet per acollir els infants del Centre Obert Naranjos, que tancarà el 30 de juliol. Així ho han sabut les famílies usuàries en la reunió que han mantingut amb el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Jesús Husillos. Una trobada que arriba després que protestessin contra el tancament del centre durant el darrer ple municipal.

Així, les famílies afectades pel tancament del Centre Infantil Naranjos, que atén i fa seguiment d’infants en situació de risc social, podran seguir fent ús d’aquest servei sense moure’s del districte, tot i que l'Ajuntament obre la porta a poder derivar infants a recursos d'altres punts de la ciutat si les famílies ho prefereixen.

Per la seva banda, les famílies agraeixen que s'hagi trobat una alternativa al tancament del Centre Infantil Naranjos.  "Ens ha agradat que l'Ajuntament s'hagi assegut a parlar amb nosaltres i que ens hagin garantit que se segueixi oferint el mateix servei als nostres fills i filles", diu la Cintya Salazar.

Un solució, però, que també genera alguns dubtes entre altres familiars afectats, com és el cas de la Luisa Bocanegra. "No veiem bé el tancament però no queda cap més opció, esperem que el canvi no afecti els nens perquè són molts anys d'estar a Naranjos i no sabem si el que teníem hi serà en un altre lloc".

El Centre Infantil Naranjos és l’únic servei d’intervenció socioeducativa de la ciutat gestionat a través d’una licitació, un contracte que precisament, finalitza el mes de juliol. La resta de places de centre obert es concerten principalment a esplais, un model de gestió que l’Ajuntament vol potenciar.

En aquest sentit, el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Jesús Husillos, explica que "és el model que la trajectòria de la ciutat ens ha marcat. En les darreres dues dècades el sector de l'esplai ha fet una aposta molt important, no només en el lleure sinó també en col·laborar i acompanyar els Serveis Socials. Per això volem que les entitats que durant anys han estat treballant al nostre costat ho puguin continuar fent".

Per Husillos, els centres de lleure permeten normalitzar i eliminar l'estigma de l’atenció als infants vulnerables. "El nen o nena que va a un centre obert ubicat en un esplai és més difícil d'etiquetar. A més, d'aquesta manera els infants poden accedir a d'altres activitats que no es fan en equipaments on només hi ha un recurs de centre obert", afirma.

Tot i això, les famílies lamenten que la derivació dels infants a l’esplai Pubilla Cases suposi el trencament del vincle que havien creat amb els professionals del Centre Naranjos. "Si amb el nou servei l'esplai necessitarà més treballadors, que almenys puguin comptar amb ells", demana la Cintya Salazar.

Sobre aquesta qüestió, Jesús Husillos s'ha compromès amb les famílies a "mantenir converses amb l'empresa que fins ara gestiona el Centre Obert Naranjos i amb el propi esplai Pubilla Cases per plantejar-los que hi ha professionals que potser estan disponibles perquè ho puguin valorar".

Al desembre, famílies i Ajuntament tornaran a reunir-se per valorar els primers mesos d'atenció a l'esplai.