• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Concert inclusiu de la Django Orchestra Academy

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 07. 2022

Músics amb diversitat funcional participenen un concert inclusiu de la Django Orchestra Academy

Els artistes, vinculats al Grupo SIFU, han actuat amb la formació de jazz manouche de l'EMMCA

El Teatre Joventut ha acollit l'actuació de la Django Orchestra Academia, l'orquestra de jazz manouche de l'Escola Municipal de Música Centre de les Artsamb músics de la Fundación Grupo SIFU. Els artistes han assajat plegats els dies previs al concert i el resultat ha estat tot un èxit, i és que els participants destaquen l'experiència de treballar junts i compartir la seva passió per la música.

Una de les artistes és la Morgana Sánchez, alumna de l'EMMCA des dels tres anys, que destaca que "l'experiència de tocar en aquest tipus d'orquestres està molt bé, sobretot quan ja portem un temps junts i hem pogut parlar amb totes les persones que s'incorporen". La Morgana remarca el talent de l’Eric Díaz, un jove artista diagnosticat amb trastorn de l’espectre autista que toca el violoncel de manera virtuosa. L'artista ha cursat diferents estudis musicals gràcies a una beca Superarte de la Fundación Grupo SIFU.

També hi participa l’Ester Sanmartín, a qui tenir una pèrdua auditiva del 80%, no li ha impedit tocar el violí des de ben jove i dedicar-s'hi professionalment com a docent des de fa 15 anys. A més, ha dirigit un cor de gòspel amb 250 veus i ha guanyat el premi accèssit Genís Sala amb una formació de piano. "Mai havia pogut actuar en orquestres així durant la meva carrera, és molt emotiu veure com estan impulsant la iniciativa i que realment és possible fer concerts així", explica la violinista.

L’EMMCA i l’entitat Grupo SIFU ja fa tres anys que treballen plegats i estan molt satisfets amb el que aquesta cooperació els aporta. "Per a ells és tenir la mateixa oportunitat que de vegades no té la gent amb discapacitat. Nosaltres entenem que no és que tinguin una discapacitat, és que tenen súper capacitats i les volem compartir amb altres músics de les seves edats i nivells", indica Oriol Saña, director artístic de la Fundación Grupo SIFU. Projectes com aquest demostren que tothom té capacitats diferents i que l’important és trobar passions compartides.