• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

ERC presenta una moció per demanar el traspàs real de Rodalies de Renfe a la Generalitat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 10. 2021

ERC presenta una moció per demanar el traspàs real de Rodalies de Renfe a la Generalitat

Mocions al Ple Municipal

Des d'Esquerra Republicana lamenten el dèficit d'inversió crònic per part de l'estat espanyol, que provoca problemes i alteracions de servei que acaben patint diàriament els usuaris de Rodalies a Catalunya. Els republicans també presenten una moció per reclamar més recursos en la lluita contra la violència masclista.

Els republicans indiquen que els diferents governs de l’estat del PP i del PSOE i Podemos han promès més finançament en transport però no han invertit en millorar la xarxa ferroviària a Catalunya. Per això el grup municipal demana el traspàs de Rodalies Renfe a la Generalitat.

El portaveu republicà i cap de l'oposició Antoni Garcia ha lamentat que “portem anys de promeses d'inversió del govern espanyol, però la realitat és que després mai no s'executen”. En aquest sentit, Garcia ha explicat que “dels 4.300 milions previstos en el Pla de Rodalies 2008-2015 només se n'ha executat un 13%, la major part en el nou accés a l'aeroport del Prat, i al 2017 van prometre 4.000 milions per millorar el servei, però des d'aquell any només n'han invertit 264”.
 
Antoni Garcia ha manifestat que “des de l'Hospitalet hem d'exigir al govern espanyol que executi totes les inversions pendents, i que traspassi íntegrament aquest servei a la Generalitat per tenir una gestió integral i de millor qualitat que ara, perquè els ciutadans de Catalunya, també els veïns i veïnes de l'Hospitalet, es mereixen una xarxa de transport públic de primera”.
 
Més recursos contra la violència masclista
 
Esquerra també presenta una moció al ple per reclamar a l’Ajuntament mesures efectives contra la violència masclista. Consideren que cal actualitzar el protocol d’actuació que és de l’any 2005 i no recull altres formes de violència com la vicària o la digital.
 
Els republicans proposen impulsar una comissió especialitzada, amb professionals i entitats de dones, per avaluar les mancances i necessitats actuals i poder actualitzar els protocols i procediments d'atenció a les víctimes de violència masclista a l'Hospitalet. Els republicans també reclamaran l'obertura d'un Servei d’Intervenció Especialitzat que doni cobertura a tota la ciutat, així com la creació d'una unitat específica dins la Guàrdia Urbana i millorar la formació dels agents.