• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Neix l'Associació de Veïns i Veïnes Districte IV de L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 06. 2021

Neix l'Associació de Veïns i Veïnes Districte IV de L'H

Arran de la desentesa amb l'entitat veïnal ja existent

El districte de la Florida i les Planes comptarà amb dues associacions de veïns. Arran de la polèmica sorgida al voltant de la renovació de la junta de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Florida, alguns dels socis de l'entitat han decidit desvincular-se'n i crear una nova associació anomenada Districte IV.

La nova entitat de la Florida i les Planes neix després de la desentesa amb l'associació de veïns ja existent. Els seus impulsors asseguren que les eleccions que es van dur terme el 15 de maig per renovar la junta –on va sortir escollida presidenta Júlia Paula Portal– "no van ser democràtiques". "Després de 2 anys sense assemblea, la convocatòria no es va notificar al 80% dels socis tal com disposen els estatuts i per tant,  no van poder participar en les eleccions", ha afirmat Maite de la Concha, presidenta de la nova entitat del Districte IV.

Per contra, l'Associació de Veïns i Veïnes de la Florida, a través d'un comunicat, afirma que va convocar a l'assemblea als socis i sòcies que estaven en actiu i al corrent de pagament, com estableixen els estatus, i es desmarca d’haver obstaculitzat la presentació d’una candidatura alternativa, com se'ls ha acusat. 

Arran d'aquestes discrepàncies, el barri comptarà amb dues associacions de veïns, una opció, que segons va declarar el president de la Federació d'Associació de Veïns de L'H, Manuel Piñar, a TV L'H, no és òptima, però veu com inevitable ja que "les postures estan molt allunyades".

La nova entitat veïnal ja està en tràmit i compta amb 56 socis, 30 dels quals indiquen que provenen de l'associació ja existent.

Projecte per al barri

L'Associació de Veïns i Veïns Districte IV de L'Hospitalet vol tirar endavant el projecte en què ja treballen des de fa més de tres anys alguns dels seus membres. "Estem molt esperançats en què es vagin incloent les nostres propostes al Pla Integral de Les Planes-Blocs Florida", ha apuntat de la Concha.

Des de l'entitat han posat en relleu els projectes que ja s'estan duent a terme al barri com la transformació del pont de Matacavalls o l'anunci què l'avinguda Catalunya sigui una gran rambla verda, així com la feina que hi estan fent les entitats.

D'altra banda, demanen la presència al barri d'agents cívics professionals i creuen que cal millorar la neteja, la convivència i la seguretat, així com dotar-lo dels serveis necessaris. "Necessitem un centre de dia, una residència per a la gent gran i escoles bressol públiques", ha afegit la presidenta. També treballaran perquè el nou CAP de la Florida sigui una realitat i perquè es construeixi l'Hospital General a Can Rigalt.

La presidenta ha declinat respondre a les crítiques que l'AViV Florida deixa dites en el comunicat. A l'escrit s'acusa "la companya que lidera la candidatura alternativa" –al·lusió directa a Maite de la Concha– de mantenir "un comportament deslleial" i de cobrar rebuts als socis des del mes de febrer passat sense autorització de la Junta.