• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Ajuntament fa balanç del Pla de la infància i l’adolescència

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 06. 2021

L'Ajuntament fa balanç del Pla de la infància i l'adolescència

S'ha treballat en el 75% de les actuacions

L’Ajuntament ha fet balanç amb les entitats que treballen amb nens i joves de les actuacions dutes a terme del Pla de la infància i adolescència aprovat el 2019, abans de l’inici de la pandèmia. El nivell d’assoliment general del Pla presentat recull que, en el període 2019-2020, tot i les dificultats per la situació generada per la pandèmia s’ha treballat en el 75% de les actuacions. 

El Pla té l’horitzó en el 2022 i vol donar resposta a les necessitats i fer efectius els drets de la població infantil i adolescent del municipi des d’una perspectiva integral, transversal i participativa. A l’acte han assistit el tinent d’alcaldia d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos, i representants de vint entitats ciutadanes, el comitè de seguiment del pla i l’ equip del programa municipal d’Infància.

El nivell d’assoliment general del Pla presentat recull que, en el període 2019-2020, tot i les dificultats per la situació generada per la pandèmia s’ha treballat en el 75% de les actuacions. Jesús Husillos, tinent d’alcalde d’Equitat i Drets Socials, ha explicat que “entre les accions complides i les que s’estan duen a terme estem parlant que el 75% del pla té algun tipus de desenvolupament”.

El PlaL’H va néixer amb la voluntat de ser un instrument de consens que permetés avançar en l’aplicació efectiva de drets i oportunitats d’infants i adolescents, així com millorar el seu benestar. A partir d’una proposta inicial realitzada per tècnics i responsables de diferents àmbits —salut, educació, cultura, joventut, esports i serveis socials, seguretat i convivència i espai públic—, es va obrir un procés participatiu que va donar com a resultat el Pla de la infància i l’adolescència que marcava 5 línies estratègiques d’actuació, amb 26 objectius i 101 propostes concretes per realitzar.

Jesús Husillos ha destacat també que “amb aquest pla s’ha aconseguit situar la infància en àmbits diversos des d’una perspectiva integral, transversal i participativa. En accions diferents que tenen una diversitat d’àrees absoluta, des de la perspectiva del lleure, educació, joventut, espai públic, seguretat i de serveis socials entre d’altres”.

El nivell d’assoliment general del Pla presentat recull que, en el període 2019-2020, l’11% de les propostes s’ha dut a terme, el 64% està en procés d’elaboració i implementació i un 25% resta per fer. Respecte al balanç per temes, dins de les diferents àrees del Govern municipal, de les 34 actuacions de benestar social, el 9% s’ha assolit, el 68% està en procés i, la resta, per treballar. Per exemple, s’han consolidat l’Àgora i el Consell Assessor d'Infància com a estructures de participació.

En referència a salut, el 17% de les actuacions s’ha assolit i el 50% està en procés de treball. S’han consolidat els programes de salut que es desenvolupen als centres educatius amb infants i famílies i l’activitat física amb el programa Fit Games.