• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Les obres de reforma de la plaça Espanyola començaran a mitjans de juny

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 05. 2022

Les obres de reforma de la plaça Espanyola començaran a mitjans de juny

El projecte reordenarà els usos de l'espai per millorar-hi la convivència i la mobilitat

L’inici de la reforma de la plaça Espanyola està prevista per al proper 15 de juny, just després de la festa major de Collblanc-la Torrassa. El projecte, que incorpora propostes ciutadanes i d’entitats fruit d'un procés participatiu, reordenarà l’espai perquè els diferents usos que té la plaça puguin conviure amb les necessitats del veïnat.

Un dels canvis més destacats és la retirada de la zona infantil del centre de la plaça per poder ampliar l’espai d’estada. A la nova àrea alliberada s'hi instal·laran nous bancs i papereres i es pintaran jocs tradicionals a terra per als infants.

També es renovarà la pavimentació en una superfície de 588m2, que crearà un efecte d'ordenació geomètrica de l'espai. A més, es faran tasques de conservació i sanejament de l’arbrat existent i es plantaran de noves espècies vegetals.

La nova distribució també permetrà desplaçar les terrasses cap a la part central de la plaça i allunyar-les dels edificis. Així, juntament amb el canvi d'ubicació de part del mobiliari urbà, es guanyarà espai als laterals per facilitar el pas i la circulació dels veïns.

La regidora del districte de Collblanc-la Torrassa, Olga Gómez, explica que "el projecte s'ha plantejat per aconseguir una millor convivència i mobilitat en un espai que només té uns 2.200 m2. La plaça té un ús intensiu i es tracta que tothom hi pugui estar".

La zona infantil que es retira del centre de la plaça quedarà compensada a la cantonada amb el carrer Montseny. I és que l’actual zona d’esbarjo s’ampliarà pràcticament el doble. També es renovarà el paviment de cautxú i es crearà un jardí vertical a les parets mitgeres que envolten l’espai.

En aquest sentit, Gómez assegura que "a la part del carrer Montseny passarem a tenir 290m2 de zona infantil amb nous elements d'esbarjo inclusius i per a totes les edats, que responen a les propostes fetes pels nens i nenes del barri".

El projecte també inclou la rehabilitació de la font històrica, un element que es vol destacar amb un paviment diferenciat. A més, es renovarà el paviment i el mobiliari urbà als trams de prioritat per a vianants dels carrers Progrés i Mossèn Jaume Busquet, entre la plaça i la rambla Catalana.

Les obres tenen un pressupost de 645.673 euros i es preveu que finalitzin en un termini de vuit mesos.