• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'escola Pau Sans guanya un dels premis Baldiri Reixac pel Tàndem amb el Centre d'Art Tecl

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 25. 05. 2022

L'escola Pau Sans guanya un dels premis Baldiri Reixac pel Tàndem amb el Centre d'Art Tecla Sala

Aquest curs el projecte s'ha centrat en l'exposició "Redonda redonda" d'Alberto Peral

L'escola Pau Sans ha guanyat el premi Baldiri Reixac d'educació en la categoria "Escola-Arts i reptes socials". El guardó, valorat en 3.000 euros, reconeix el programa Fem Tàndem que l'escola duu a terme amb el Centre d'Art Tecla Sala com a eina de transformació educativa.

L'objectiu d'aquest Tàndem és posa l’art en el centre de l’aprenentatge. Un incentiu per aprendre tot divertint-se, que alhora, fomenta noves aptituds i habitilitats.

En aquest sentit, la directora de l'escola Pau Sans, Magda Camps, assegura que "l'art ens proporciona una motivació per al procés d'aprenentatge. A més, obre la ment dels infants, treballen la imaginació i la creativitat, la cooperació i el treball en equip".

Enguany, el projecte ha girat al voltant de l’exposició “Redonda redonda” de l'escultor Alberto Peral, una mostra que els infants han visitat al Centre d'Art Tecla Sala per després incorporar a l'aula. 

De la mateixa manera que l'artista fa en la mostra, el cercle, el cilindre o l'esfera han estat el fil conductor amb què els nens i nenes d'infantil i primària han treballat continguts en totes les asssignatures.

Per exemple, a català han escrit frases que descriuren objectes rodons. També han estudiat els polígons fent escultures amb cilindres o creant un laberint a partir d’una bobina de cartró. A coneixement del medi han après que els cercles dels troncs dels arbres n'indiquen l'edat i també han fet un joc de petanca amb boles de diferents materials per estudiar l'origen i la densitat dels elements. 

Els premis Baldiri Reixac, que atorga la Fundació Carulla, són uns guardons anuals que reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l’educació en els àmbits de les arts, la cultura i la llengua catalana, per una escola oberta, inclusiva i innovadora.