• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’H i MWCapital promouen solucions TIC per millorar la qualitat de vida de les persones grans

  • L'H i MWCapital promouen solucions TIC per millorar la qualitat de vida de les persones grans

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 05. 2022

L'H i MWCapital promouen solucions TIC per millorar la qualitat de vida de les persones grans

Se seleccionaran fins a 10 propostes per desenvolupar projectes pilot

L’Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital Barcelona llancen una convocatòria internacional per cercar solucions TIC que millorin la qualitat de vida de les persones majors de 75 anys que viuen soles i en situació de dependència. Se seleccionaran deu propostes per millorar l’autonomia personal, facilitar la vida social i minimitzar riscos físics. 

L’Ajuntament a través del seu programa L’H 6.0 i la Fundació Mobile World Capital Barcelona impulsen la convocatòria Tech-Senior dirigida al repte “Com la tecnologia pot ajudar a millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones majors en situació de dependència?, adreçat a empreses tecnològiques.

La convocatòria busca identificar solucions innovadores per enfortir l’autonomia de la gent gran, allargar la permanència a la seva llar el temps més gran possible i facilitar les relacions socials. Les solucions presentades han de ser intuïtives i emprar un llenguatge senzill amb indicacions i passos de fàcil comprensió i adaptats a les dificultats de moviment i agilitat mental de les persones grans.

La consulta de les bases de la convocatòria i la presentació de propostes es podrà fer a través de la pàgina web fins al 6 de juliol. Totes les propostes seran avaluades per un jurat format per membres de l’Ajuntament i la MWCapital. Les propostes guanyadores seran anunciades a mitjans de juliol.

Segons lIdescat, a L’Hospitalet un 20% de la població és major de 65 anys i d’aquesta un 26% té algun grau de dependència reconegut, un percentatge molt superior al de la mitjana de Catalunya. A més, un 33% de les persones amb algun grau de dependència viuen soles i d’aquestes, el 75% són dones.

En el full de ruta de L’H 6.0 també s’inclou, des de juliol de 2021, el projecte municipal E-senior per estudiar solucions tecnològiques que s’ajustin a les necessitats de la gent gran. La iniciativa analitza, a través de les visites a domicili de 300 persones de més de 75 anys que viuen soles i tenen reconegut un grau de dependència, quins dispositius o quina tecnologia els seria útil per poder mantenir un cert grau d’autonomia i viure a les seves llars en les millors condicions.