• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Es presenten les conclusions del procés participatiu del PDU Biopol-Granvia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 05. 2022

Es presenten les conclusions del procés participatiu del PDU Biopol-Granvia

Està previst allargar-lo en una segona fase per trobar més consens

En els gairebé dos mesos de sessions informatives i taules de debat, la primera fase del procés participatiu del PDU Biopol-Granvia ha recollit 43 aportacions ciutadanes. Després d'haver-ne presentat les conclusions, el Consorci per a la Reforma de la Granvia proposarà l'ampliació del calendari de participació per arribar a un major consens social i polític.

En matèria mediambiental, les propostes que han generat més consens passen per la gestió comunitària de l’entorn agrícola de Cal Trabal amb horts socials i per l’ampliació de les zones verdes previstes, per exemple amb el soterrament de l’aparcament de l’Hospital de Bellvitge per fer-hi un parc.

La majoria de persones que han fet aportacions també coincideixen en la necessitat de reduir l’alçada dels edificis i reconnectar la ciutat amb el riu, a més de pacificar la Granvia per guanyar espai d'ús ciutadà.

Les propostes recollides també posen de manifest la voluntat que el PDU generi ocupació de qualitat per als veïns i veïnes de L’Hospitalet, amb una activitat econòmica que vagi més enllà del sector biomèdic.

El procés participatiu també ha comptat amb opinions contràries al PDU, que demanen, entre d’altres, traslladar el pol biomèdic a la zona industrial de la carretera del Mig. Des del Consorci per a la Reforma de la Granvia descarten un canvi d’ubicació i asseguren que es valoraran totes les propostes, sempre que siguin viables econòmicament i encaixin amb el consens polític i social.

En aquest setnti, el director del Consorci, Raúl Alvarín, explica que "hi ha hagut grups i persones que creuen que el biopol és positiu però no la transformació urbanística de la zona. Hem d'estudar i veure quins són els seus raonaments per si podem cercar algun element en comú que ens ajudi a millorar el projecte".

Encara que la presentació de les conclusions havia de tancar el procés participatiu, està previst que s'allargui per tal d'arribar a un major consens. El proper 7 de juny, la Comissió de Seguiment del PDU rebrà la proposta del Consorci per establir un nou calendari de participació.

Segons Alvarín, l'ampliació del procés participatiu respon a "als suggeriment d'alguns participants de tenir més possibilitats de reflexionar i participar".