• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Un repàs de la història de Collblanc-La Torrassa a través del seu patrimoni

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 28. 01. 2022

Un repàs de la història de Collblanc-La Torrassa a través del seu patrimoni

En una conferència d'Ireneu Castillo a la Biblioteca Josep Janés

El patrimoni històric de Collblanc-La Torrassa va ser el protagonista de la xerrada “Una història amagada a plena vista”, a càrrec d’Ireneu Castillo. En ella, es va donar una visió global de la història d’aquest barri de L’Hospitalet a través del patrimoni que s’ha conservat fins avui.

Habitualment es cataloga L’Hospitalet com a ciutat dormitori sense història. Malgrat tot, en el seu territori s’hi poden trobar edificis i monuments que demostren tot el contrari, com per exemple el Castell de Bellvís.

En aquest sentit, el patrimoni de la ciutat que ha arribat fins als nostres dies permet fer un repàs de la seva història. El barri de Collblanc-La Torrassa n’és un bon exemple. La seva trajectòria és llarga i comença molt abans dels inicis del segle XX quan van començar a arribar persones d’arreu d’Espanya en grans quantitats.

D’aquesta trajectòria anterior, n’han quedat prou indicis històrics. Ireneu Castillo, historiador i divulgador de patrimoni històric, en posa alguns exemples: “el més llunyà que tenim és la sitja de La Torrassa, que és ibera, després el Castell de Bellvís, romà, i a partir d’aquí ja passem als segles XIX i XX i fins ara”.

Amb tot, és molt habitual que els veïns que viuen al barri no coneguin gran part del seu patrimoni. Per això, la conferència que va acollir la Biblioteca Josep Janés tenia un objectiu doble: que la gent que viu a Collblanc-La Torrassa conegui el patrimoni que pot trobar al seu barri, però que a més, el reconegui.

Castillo, en aquesta línia, justifica el títol de la seva conferència. “Moltes vegades passem per davant de patrimoni que ens és molt habitual, ens hem fet a la vista de tal forma que ja no el veiem, i és per això que la història està amagada a plena vista”.

Malgrat comptar amb patrimoni reconegut, es considera que encara queden molts edificis històrics per catalogar a Collblanc-La Torrassa. Una batalla que els divulgadors de patrimoni lliuren amb l’administració.