• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Guàrdia Urbana de L’H participa en la campanya de control del transport escolar

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 01. 2022

Campanya de Trànsit per inspeccionar el transport escolar, amb el suport de la Guàrdia Urbana

TV de L'Hospitalet ha estat testimoni d'un d'aquests controls

La Guàrdia Urbana de L’H participa aquesta setmana en la campanya institucional de control del transport escolar, de menors i viatgers, impulsada pel Servei Català de Trànsit. Fins al pròxim 30 de gener, la unitat de trànsit porta a terme la inspecció dels vehicles que traslladen els menors a les escoles per garantir la seva seguretat en el transport.

 L’objectiu d’aquesta campanya és detectar i denunciar les infraccions relacionades amb:

  • Aspectes administratius dels vehicles i conductors en el transport de menors, com poden ser les autoritzacions administratives, si el conductor respecta l’itinerari i les parades, si porta el disc col•locat, si supera el període de conducció ininterrompuda, si ha fet el descans mínim, etc. També es realitza als conductors controls d’alcoholèmia.
  • Ús dels elements de seguretat passiva i condicions dels transports: seients amb elements de protecció fixos, funcionament dels cinturons de seguretat, que estigui present l’acompanyant obligatori a l’autocar, que hi hagi martell trencavidres o, entre d’altres, que funcioni correctament l’obertura i el tancament automàtic de portes.
     
  • Condicions dels vehicles: autorització específica de transport escolar, antiguitat del vehicle, prescripcions tècniques, assegurances obligatòries, ITV, etc.

TV de L'Hospitalet ha estat testimoni avui d'un d'aquests controls que s'han fet al barri de Sant Josep. Els agents de la Guàrdia Urbana han inspeccionat el vehicle i han comprovat que els elements de seguretat i les condicions de l'autocar eren les correctes. També han demanat al conductor els documents i les autoritzacions pertinents.

L'objectiu d'aquesta iniciativa es detectar i denunciar les infraccions per incumpliment d'aspectes administratius com per les condicions dels vehicles. Eva Maria Bueno, portaveu de la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet, ha explicat que "els companys fan controls a l'entrada i sortida del transport per assegurar que els menors viatgen amb totes les condicions de seguretat. Per això es revisa l'aspecte administratiu tant dels vehicles com del conductor i també les mesures de seguretat que han de complir aquest tipus de transport".

A més es fa control d’alcoholèmia als conductors, per comprovar que condueixen el vehicle en bones condicions. Eva Maria Bueno, ha assenyalat que "en general podem dir que l'estat dels conductors i dels vehicles escolars a la ciutat és bo. Aquest mateix matí, però, hem detectat un positiu i s'han efectuat les denuncies pertinents".

Després que els agents de la Guàrdia Urbana inspeccionen l’estat de cada vehicle i sancionen als infractors, si s'escau, farán seguiment de la denúncia seguint el procediment habitual. Només si ho troben tot correctament permeten que el vehicle continuï amb el servei i recorregut habitual.