• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

La Fundació Akwaba ajuda els migrants a superar l'examen per l'obtenció de la nacionalitat espanyola

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 28. 01. 2022

La Fundació Akwaba ajuda els migrants a superar l'examen per l'obtenció de la nacionalitat espanyola

També ofereix formació de castellà

Durant aquest mes de gener, fins a catorze alumnes participen en les classes per assolir aquest objectiu. L'obtenció de la nacionalitat és l'últim pas d'un procés d'integració i que facilita als nouvinguts la seva estada al país en molts aspectes, com per exemple, la mobilitat.

Un llarg camí que fan amb l'ajuda de la fundació Akwaba, que prepara als alumnes a superar l'examen que elabora l'Instituto Cervantes. Rosa Maria Martín és la responsable de formació de la fundació. Explica que "comencem les activitats amb la primera acollida, perquè coneguin la ciutat, els recursos que tenen disponibles i els acompanyem durant tot el procés".

Una prova que consta de 25 preguntes envers diferents àmbits de la societat, com l'organització de l'estat, geografia, història o cultura. A banda, els migrants que no tenen l'espanyol com a llengua materna, han d'acreditar el nivell DELE A2. Uns coneixements que des de la fundació faciliten.

María José Asensio és advocada i col•labora de forma voluntària amb Akwaba assenyala que "l'examen de llengua és més complicat, ja que depèn molt de la interacció dels usuaris amb el seu entorn i l'adquisició un nivell més fluid, tot i això, els hi donem els coneixements i les eines necessàries per superar també aquest examen".

La Saida fa setze anys que viu al barri de Santa Eulàlia i es dedica a l'atenció a la gent gran. Explica que a Tetuan treballava amb menors desatesos i que d'ençà que va arribar ha volgut involucrar-se amb la ciutat. "Estic aquí i sento que és el meu segon país. Vull conèixer la cultura, la història i moltes altres coses d'aquí, que és on visc i treballo. Sóc musulmana, però també vull la nacionalitat espanyola".

La inscripció a l'examen costa 85 euros, i dona dret a dues convocatòries. Una prova que es realitza el darrer dijous de cada mes, llevat d'agost i desembre.