• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Es posa nom a quatre jardins, un passeig i dos carrers del Districte I fins ara innominats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 01. 2022

Noms per a quatre jardins, un passeig i dos carrers del Districte I, fins ara innominats

Un dels nous espais enjardinats ubicat a St. Josep es denomina "28 de juny", Dia de l'Orgull LGTBI+

El Ple municipal ha tirat endavant la proposta de la Comissió de Nomenclàtor per denominar set nous espais de la via pública localitzats al Centre, Sant Josep i Sanfeliu. Aquests noms, que prèviament han estat ratificats pel Consell del Districte, corresponet a quatre noves zones enjardinades, a un passeig i a dos nous carrers. 

Els set nous vials fins ara innominats, doncs, passen a dir-se de la següent manera:

Jardins de Jaume Huguet, una zona verda paral·lela al carrer de Femades, limítrofe amb Cornellà (fins el 2008 aquest espai pertanyia a la ciutat veïna amb el nom de jardins de la Pau). Jaume Huguet (pare i fill) van ser dos pintors locals dels segles XVI i XVII, als qui s'atribueix el retaule de Sant Roc de l'església de Santa Eulàlia de Mèrida, que es conserva al Museu de L'Hospitalet.

Jardins de les Oliveres i jardins dels Til·lers, dues futures zones verdes a l'àmbit de la Porta Sanfeliu, al sud de l'avinguda de l'Electricitat i entre el carrer de Sanfeliu i el carrer de l'Estronci.

• Jardins del 28 de Juny, a la confluència del carrer del Canigó i l'avinguda de Vilafranca. En compliment a una moció aprovada pel Ple municipal, es bateja amb la data del Dia Internacional de l'Orgull pels drets de les persones LGTBI+ la zona verda actualment existent al final i l'oest del carrer del Canigó, que s'ampliarà en un futur.

Passeig de Can Buxeres, a la part superior del parc que connecta el carrer de l'Estronci amb el Camp Municipal de Futbol Can Buxeres.

Carrer de Maria Miret (artista del vidre i soprano hospitalenca) i carrer de Rosa Crexells (puntaire, també de L’H), dos vials nous a l'illa delimitada per l'avinguda del Carrilet, l'avinguda de Pau Casals, el carrer del Cobalt i l'avinguda de la Fabregada. D'aquesta manera, es continua donant noms de dones a nous carrers de la ciutat.

Maria Miret (L'Hospitalet, 1899 - Cornellà, 1970) va exercir la decoració de vidres esmaltats —amb exposicions a Barcelona, Tarragona i Rubí, entre altres ciutats— i va ser primera solista de l'Orfeó Hospitalenc, fundat el 1922. De la seva banda, la puntaire Rosa Crexells (L'Hospitalet, 1830 - Madrid, 1914) va arribar a ser puntaire de la Casa Reial i de l'aristocràcia de l'època.

Les noves denominacions s'han incorporat al diccionari del Nomenclàtor de carrers que es pot consultar online o bé descarregar en format PDF al web de l'Ajuntament.