• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Els col·legis de metges de Catalunya alerten de la jubliació de facultatius en els propers anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 01. 2022

Els col·legis de metges de Catalunya alerten de la jubilació de facultatius en els propers anys

Sílvia Membrilla del Sindicat de Metges de Catalunya, a l'Entrevista

En els propers 5 anys es jubilarà el 20% del personal mèdic que hi ha avui en actiu. Són dades dels col.legis de metges de Catalunya i del de Barcelona. Parlem d'aquesta i d'altres qüestions amb la Sílvia Membrilla, membre del Sindicat de Metges de Catalunya. 

El futur de la professió mèdica afirma Sílvia Membrilla és "incerta, complicada i trista perquè tot i ser previsible ens trobarem l'any 2026 amb una situació on es jubilaran el 20% dels metges i no es podrà oferir el mateix sistema de salut que fins ara".

Pel que fa a les millores en les condicions de jubilació del personal facultatiu, des d'aquest col.ectiu reclamen per una banda que "aquells pofessionals que vulguin anar més enllà de l'edat de jubilació i seguir en actiu, ja que tenim dèficit de metges, se'ls afavoreixi d'alguna manera". També reclamen que puguin "oferir la seva expertesa en l'assessoranet de metges més joves".

D'altra banda, si el que es vol és jubilar-se de manera anticipada des del Sindicat de Metges de Catalunya expliquen que "cal tenir en compte que les guàrides o les jornades extra no es contemplen en la vida laboral i per tant, no cotitzen. La pèrdua de nivell adquisitiu és molt important".

Pel que fa a la pandèmia, aquests dies els Centres d'Atenció Primària han arribat a xifres rècord de visites per Covid. Membrilla afegeix que "hem arribat a aquesta sisena onada esgotats, tristos amb molta gent de baixa per contagi i amb professionals que han deixat d'exercir temporalment. Hi ha dies que només poden assistir a la feina un 30% de la plantilla mèdica".