• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

El Consorci Metropolità de l'Habitatge inicia un programa de rehabilitació d'edificis

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 28. 01. 2022

S'inicia un programa de rehabilitació de finques a Pubilla Cases

Amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica, la seguretat i el confort dels edificis

El Consorci Metropolità de l'Habitatge, integrat per la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, impulsa el programa "Estimada casa, querido barrio", una línia d'ajuts per a la rehabilitació d'edificis de més de 40 anys. Un total de sis finques dels carrers Mina i Rosa d'Alexandria seran les primeres en poder-s'hi acollir, i s'espera que després s'estengui a d'altres zones de Pubilla Cases. 

A través d’accions com la instal·lació d’aïllaments tèrmics, la reparació d’humitats i esquerdes o l’arranjament de façanes que es puguin desprendre, l’objectiu és oferir millores en la seguretat i eficiència energètica de les finques. Una rehabilitació que també preveu aspectes estètics i de confort, com la instal·lació d’ascensors o el repintat d’escales i façanes.

Segons Lola Ramos, regidora de Pubilla Cases i Can Serra, "la importància d'aquest projecte no rau només en l'arranjament de les finques sinó que també millora el conjunt del barri, la seva estètica i la visibilitat. El programa començarà a la zona nord de la ciutat, que és on es necessita més".

El programa preveu facilitats de pagament per als propietaris dels pisos, amb subvencions, pagaments fraccionats a 15 anys sense interessos o un avançament de diners. "Ha de ser assequible per a tothom, no es tracta que suposi un esforç per a les famílies o que uns veïns puguin i altres no", explica Ramos.

En una reunió informativa organitzada pel Consorci Metropolità de l'Habitatge i l’Ajuntament, els veïns de les sis finques seleccionades als carrers Mina i Rosa d’Alexandria han pogut conèixer els detalls de la proposta i exposar les seves necessitats.

Les finques que s’acabin acollint al programa acordaran amb el Consorci un projecte de rehabilitació adaptat a cada edifici. Les obres són gestionades i supervisades per aquest ens, que a través d’un concurs públic selecciona una única constructora per abaratir els costos.