• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Dr. Julià Blanco: “El nou fàrmac contra la Covid serà de molta ajuda per evitar morts”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 28. 01. 2022

Dr. Julià Blanco: "El nou fàrmac contra la Covid serà de molta ajuda per evitar morts"

L'investigador de l'IRSI Caixa, a l'Entrevista de l'Informatiu

El Dr. Julià Blanco, investigador de l’Institut de Recerca de la Sida ha dit que el nou fàrmac contra la Covid serà força important per evitar decessos provocats per la malaltia. També ha dit que l’òmicron sigil•losa és més transmissible que la variant ja coneguda i que no descarta una setena onada un cop perdem la immunització.

Julià Blanco s’ha felicitat de l’aparició del nou fàrmac oral que ha de fer front a la Covid-19. “Ens ajudarà, especialment, en les persones immunodeprimides que tenen més risc de desenvolupar una Covid greu. Tenir un fàrmac que ho eviti canviarà la pandèmia”.

L’investigador de l’IRSI creu que “si aquest medicament l’haguéssim tingut a l’inici de la pandèmia les infeccions no s’haguessin reduït però sí haguéssim evitat morts que es van produir en la primera onada”.

Pel que fa a l’òmicron sigil•losa, Julià Blanco, ha destacat que “la mortalitat és com la d’òmicron. És més transmissible però no canviarà la situació. Té més mutacions i l’efecte podria ser diferent i sí és una variant que es detecta amb una PCR malgrat li diguin sigil•losa”.

Òmicron és “menys letal que Delta i sí hem arribat al pic d’ingressats a l’UCI”, ha dit el Dr. Blanco que ha afegit “que cal esperar una nova onada, és possible. A mesura que anem perdent la immunització tindrem un nou repunt”.