• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 09. 2022

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

L’Hospitalet celebra el Dia sense Cotxes, la jornada central de la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats per fomentar la mobilitat sostenible i sensibilitzar sobre l’impacte ambiental que tenen els desplaçaments en vehicle privat.  

Amb tallers, activitats diverses i tallant el trànsit d’una de les zones més emblemàtiques de la ciutat, el carrer Prat de la Riba amb la Rambla de la Marina, L’Hospitalet ha celebrat enguany el dia Europeu Sense Cotxes. L’objectiu d’aquesta jornada és posar de manifest la necessitat d’un canvi de model en la mobilitat amb els vianants, els ciclistes i l’ús del transport públic.

Ana Fernández, tècnica del Servei de Mobilitat, ha assenyalat que “el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat d'enguany és ‘Millors connexions’ i el que es vol és fomentar la intermodalitat i sobretot que els ciutadans utilitzin diferents mitjans de mobilitat i de desplaçament sostenibles, que caminin, que facin servir la bicicleta, altres vehicles de mobilitat personal i utilitzin el transport públic”.

El circuit de patinets elèctrics ha estat una de les activitats més sol.licitades, iniciatives que volen ser una eina perque els més petits puguin aprendre les normes de circulació i seguretat per a la conducció d’aquests vehicles. Gina Montesinos, de l’Associació Promoció per el Transport Públic, ha explicat que “a vegades veiem patinets que no saben circular per la ciutat, no respecten els senyals de trànsit i amb aquest taller el que es pretén es identificar aquesta convivència i civisme i veure quina és la millor manera de moure’ns per tal de poder respectar-nos els uns als altres”.

L’Ángel Aguilera, es mou habitualment en bicicleta i l’ha portat arreglar al taller que s'ha organitzat amb motiu del dia Europeu Sense Cotxes. Per ell iniciatives com la Setmana Europea de la Mobilitat “són imprescindibles en la lluita contra el canvi climàtic” De la seva banda la Lidia Pérez, ha visitat amb el seu fill l’activitat “Puja al bus”. Per a ella és important que “els infants tinguin en compte que hi altres maneres més sostenibles de desplaçar-se”.

La BaixCicletada tanca les activitats que s’han organitzat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

Aquest diumenge 25 de setembre, a les 10 h del matí sortirà del parc de la Marquesa, #LaBaixCicletada, una pedalada en bicicleta familiar singular al territori, que celebra la 19a edició. Aplega famílies de L'Hospitalet i vuit municipis més del Baix Llobregat i finalitza al parc de la Torreblanca amb animació, avituallament i sorteig de bicicletes.
Es tracta d'una jornada lúdica i de reivindicació de la bicicleta als espais urbans. La preinscripció es pot fer al web de la BaixCicletada o presencialment el mateix dia de l'activitat al lloc de sortida de les 8.30 a les 9 hores.