• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Comença una tardor incerta amb la convivència de la Covid amb d’altres virus com la grip

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 23. 09. 2022

Comença una tardor incerta amb la convivència de la Covid amb d'altres virus com el de la grip

El dia 26 es subministrarà la quarta dosi de la vacuna del coronavirus

Després de dos anys de pandèmia, aquesta tardor arriba amb la Covid molt més controlada, amb les xifres i una pressió hospitalària baixes. El proper dilluns 26 de setembre Catalunya començarà a administrar la quarta dosi conjuntament amb la de la grip a persones de més de 80 anys que viuen a residències.

L’any 2022 començava amb una xifra rècord de contagis amb la sisena onada de gener i febrer, des de llavors s'ha seguit una tendència generalitzada a la baixa, amb l'únic pic destacat de finals de juny. La darrera setmana, per exemple, a la regió sanitària metropolitana sud, que és on es troba L'Hospitalet, es van diagnosticar 509 casos. Una xifra que suposa la meitat dels contagis que hi va haver en el mateix període de fa tot just un any, i que queda molt lluny dels més de 3.500 positius en aquesta setmana del 2020.

En la mateixa línia, la pressió hospitalària s'ha normalitzat. A L'Hospital de Bellvitge no hi ha cap pacient per Covid a l'UCI ni a semicrítics, unes unitats que fa un any comptaven amb una vintena de persones ingressades. Pel que fa als pacients lleus la incidència és baixa, amb 4 ingressats a planta.

Pel que fa a l'afectació en la població general, la Covid-19 ja està per darrera del refredat comú i la grip pel que fa a infeccions respiratòries més nombroses. Ara, però, cal tenir en compte que les proves diagnòstiques ja no són obligatòries en cas de tenir símptomes, i només es comptabilitzen els test positius que l’Atenció Primària fa als col•lectius de risc.

El sistema de vigilància epidemiològica que es va relaxar el passat mes d’abril, quan també es van eliminar les quarantenes i el rastreig de contactes estrets. Només uns dies després, la millora de la situació també feia desaparèixer l’ús de la mascareta en interiors, i actualment només és obligatòria en equipaments sanitaris, farmàcies i el transport públic.

Precisament, l’obligatorietat al transport públic s'ha situat en el centre del debat, ja que moltes persones no duen la mascareta. Des de fa setmanes, la Generalitat demana al govern de l'estat que passi a ser només una recomanació, amb l'objectiu d'evitar que la població perdi l'hàbit de seguir una restricció en un eventual pic de contagis aquesta tardor.

Malgrat un possible augment de la incidència a la tardor, cal destacar l'alt nivell de protecció que ha assolit la població. En concret, a L'Hospitalet prop d’un 80% té la pauta completa. A més, ens els propers mesos es preveu administrar la quarta dosi als majors de 60 anys. La campanya començarà aquest dilluns per als majors de 80 a les residències de gent gran, juntament amb la vacuna de la grip.

Daniel López-Codina: “Cal normalitzar la convivència amb la Covid”

Tot i que la situació de la pandèmia de la Covid podríem dir que està controlada, els experts, apunten que a la tardor podria haver-hi una altra onada de contagis. En declaracions a l’espai de l’Entrevista, Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM de la UPC, afirma que “la Covid no marxarà, hi haurà onades com la grip, hem de conviure amb aquest virus. L’important és que no hi hagi noves variants".

Els mesos més freds són els idonis perquè els virus circulin, i no només el de la Covid, perquè ens relacionem més en llocs tancats. Per això és important seguir ventilant els espais.

López-Codina assegura que “anem pel bon camí, però encara no podem donar per acabada la pandèmia. Caldria vacunar més als països del continent africà”.