• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Hospitalet se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

L'Hospitalet se suma a la commemoració del Dia Internacional contra l'LGTBI-fòbia

Amb una concentració a la plaça de l'Ajuntament

L’Hospitalet ha celebrat el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia a la plaça de l’Ajuntament, on s’ha fet la lectura d’un manifest per denunciar la vulneració de drets de les persones LGTBI+ arreu del món i a Catalunya.

Cada 17 de maig el col·lectiu LGTBI surt al carrer amb un objectiu: que es respecti i s’inclogui la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Aquest any la plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari de la seva reivindicació, on s’ha denunciat la vulneració de drets que encara pateixen les persones LGTBI d’arreu del món.

Segons les dades de l’Observatori contra l’Homofòbia, l’any 2021 es van registrar un total de 284 incidències. Aquest any 2022 s’han produït gairebé 90 agressions, tres d’elles a L’Hospitalet. En aquest sentit, el president de l’associació L’HOrgull, Javier Garrigós, ha manifestat que “és molt important sortir i continuar lluitant pel col·lectiu LGTBI que cada vegada ens costa més poder sortir amb tranquil·litat”.

Per tal de lluitar contra l’augment de la violència vers les persones LGTBI, les entitats demanen que l’administració prengui un paper actiu en la conscienciació social. Per aquest motiu, l’Ajuntament de L’Hospitalet compta amb l’oficina LGTBI, on s’informa i s’orienta a les persones que ho demanin a més d’atendre situacions d’agressió o discriminació cap al col·lectiu.

Laura García Manota, regidora d’Igualtat, considera que és imprescindible l’acció pedagògica i posar especial atenció en l’educació per poder avançar en conscienciació social. Per altra banda, considera que “hem de fer accions a través de l’oficina LGTBI. Fem atencions a través del psicòleg per si qualsevol persona pateix una discriminació que pugui patir l’acompanyament per fer totes les accions disponibles”.

A la concentració i lectura del manifest s’hi ha sumat tant els portaveus municipals com aquelles entitats de la ciutat que lluiten pels drets de les persones LGTBI. Per completar l’acte, l’alumnat de l’Escola Municipal de Música (EMMCA) ha tocat algunes peces al principi i al final de la concentració.