• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

En marxa el llibre que recollirà la història de La Florida-Les Planes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 17. 05. 2022

En marxa el llibre que recollirà la història de La Florida-Les Planes

Una iniciativa del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida i el Centre d'Estudis de L'H

Enguany es compleixen 100 anys del naixement del barri de les Planes i La Florida. Aprofitant aquesta commemoració, des del grup de memòria s'està treballant en l'elaboració d'un llibre que expliqui la seva història. La data prevista de publicació és entre finals de 2022 i inicis de 2023.

El primer projecte d’urbanització de l’actual barri de La Florida-Les Planes només tenia quatre carrers i es va aprovar ara fa 100 anys, en una àrea que fins aleshores només ocupaven camps. Anys més tard el barri rebria una nova empenta amb el projecte d’eixample de l’arquitecte municipal Puig i Gairalt, que preveia fer aixecar una ciutat-jardí per als obrers on hi hagués zones àmplies i verdes.

Però la realitat va ser una altra. A la dècada dels 50 es va anar convertint en un barri cada vegada més dens a causa del gran augment de població. Així ho explica Francisco Javier Rodríguez, historiador i coordinador del llibre: “Fruit de les onades migratòries de principis a mitjans del segle XX es va començar a construir per les necessitats d’habitatge de la gent que venia d’altres parts d’Espanya. Llavors va ser quan el barri va esclatar des del punt de vista poblacional, i va incrementar exponencialment tant la població com la construcció”.

L’especulació i la ràpida urbanització del barri van fer que La Florida creixés sense serveis ni equipaments. Unes millores que als anys 70 comencen a arribar amb comptagotes, gràcies a les mobilitzacions veïnals. Tot això és el que ara es vol recollir en un llibre sobre la història de La Florida-Les Planes comptant amb els testimonis dels veïns del barri.

“No volíem que només fos una persona que es tanqués a l’arxiu a investigar i escriure un llibre, sinó que fos una cosa comunitària. Volem que la gent vingui aquí i recordi com era el barri fa 50 anys, com ha canviat. També tenir relació amb els immigrants nouvinguts, dels de fa 20 anys fins ara, els de la tercera onada migratòria”, assegura Rodríguez.

En aquest sentit, s’estan fent tallers d’història amb gent gran, joves i persones nouvingudes per tal de recuperar la memòria històrica del barri i així contribuir a fer que la gent que hi viu ara pugui conèixer la història dels carrers que trepitja.

En paral·lel, s’està preparant l’edició d’una publicació amb fotografies històriques que poden aportar els veïns i veïnes.