• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

“Actualment hi ha 150 estudis farmacològics per intentar alentir o fer desaparèixer l’Alzheimer”

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 09. 2021

Ramon Rañé: "Actualment hi ha 150 estudis farmacològics per intentar alentir o fer desaparèixer l'Alzheimer"

Ho ha explicat a la xerrada "Investiguem per detectar i tractar l'Alzheimer"

L’Auditori Barradas ha acollit la xerrada “Investiguem per detectar i tractar l’Alzheimer: del laboratori al malalt” en el marc del Dia Mundial de l’Alzheimer. La xerrada, organitzada per l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha comptat amb la participació de Marta Barrachina, investigadora de l’IDIBELL i el doctor Ramon Rañé, cap de la Unitat Funcional de Demència de l’HUB-IDIBELL.

Una xerrada en la qual s’ha parlat de la història, tractament, diagnòstic i les noves perspectives que envolten la malaltia. El doctor Ramon Rañé, cap de la Unitat Funcional de Demència de l’HUB-IDIBELL, ha assegurat que “des del punt de vista farmacològic hi ha en aquest moment 150 estudis cada cop actuant més sobre la fisiopatologia de la malaltia i no els símptomes per tal d’intentar alentir-la o fer-la desaparèixer”. Entre tots els tractaments que s’estan estudiant, n’ha destacat un elaborat amb anticossos.

Una altra via d’investigació de l’Alzheimer és la detecció precoç. En aquest sentit guanyen importància els biomarcadors en els quals treballa Marta Barrachina, investigadora de l’IDIBELL. “Estem elaborant un algoritme predictiu per permetre a partir d’una mostra de sang verificar si un pacient que està començant a tenir pèrdues de memòria desenvoluparà la malaltia de l’Alzheimer o no”, avança.

L’Ajuntament va reprendre el mes de febrer els tallers de memòria que es feien als casals municipals de gent gran. Des de llavors es fan en format virtual i segueixen tenint una durada de dotze setmanes com quan eren presencials. Els imparteix la Fundació Santa Eulàlia i la previsió és que aquest any hi participin unes 350 persones.

La gent gran és un dels col•lectius de més risc davant la Covid-19 i també el que s’ha vist més afectat per la suspensió temporal d’algunes activitats en relació amb la seva salut.