• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'obligatorietat del passaport Covid accelera la vacunació a L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 07. 12. 2021

L'obligatorietat del passaport Covid accelera la vacunació a L'Hospitalet

Hi ha hagut 331 nous contagis en els darrers set dies, un 60% més que l'anterior setmana

A l'Hospital de Bellvitge hi ha 8 pacients positius a l'UCI, 6 a semicrítics i 11 a planta. Daniel López Codina, investigador grup BIOCOM-SC, explica que a Catalunya ja s'han confirmat contagis amb la variant òmicron i indica que l'augment de les interaccions socials fa témer un increment de contagis en aquesta sisena onada. La vacunació dels menors de 5 a 11 anys pot fer baixar la incidència de casos.

La sisena onada de la Covid-19 continua a l’alça. Les darreres dades epidemiòlogues indiquen que segons les últimes dades de Salut, que corresponen al període del 27 de novembre al 3 de desembre, hi ha hagut 331 nous contagis a L’Hospitalet, el que suposa un increment del 60% respecte a la setmana anterior. Fa sis setmanes, a finals d’octubre, els casos confirmats eren 36 en una setmana. Per tant, l’augment de contagis té un creixement exponencial.

 
El risc de rebrot se situa en 315, amb un increment de 121 punts, però força per sota de la mitjana catalana que és de 452. La velocitat de propagació es manté estable i és de l’1,58. Pel que fa a la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en l’última setmana, és de 122 a la ciutat. Segueix per sota de la mitjana a Catalunya, on la incidència acumulada està en 204.
 
Amb l’augment de casos també s’incrementa lleugerament en nombre de persones ingressades amb Covid a L’Hospital de Bellvitge. Hi ha vuit pacients a l’UCI, sis a semicrítics i onze a planta. Fa una setmana hi havia set a l'UCI, quatre a semicrítics i set a planta.
 
La necessitat del passaport covid per accedir a restaurants, centres esportius i residències de gent gran accelera la vacunació. 1.278 persones han acudit a per administrar-se la primesa dossi i 2.092 han rebut la segona dossi en la darrera setmana. A L’Hospitalet hi ha gairebé 207.000 persones amb la paula completa.   
 
Augmenten els contagis a les portes de Nadal
 
El biofísic del grup BIOCOM-SC de la UPC, Daniel López Codina, ha afirmat a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu que “els contagis segueixen creixent, augmenta la incidència, però ho fa de manera moderada”. L'investigador assegura que les interaccions socials d'aquests dies festius es poden traduir en un augment de casos en les próximes dues setmanes.
 
Respecte als sopars d'empresa que hi ha els dies previs a les festes de Nadal i les reunions familiars amb molta gent, López Codina també alerta que són "situacions d'alt risc" i cal "si és possible evitar-los". Fer-se un test d'antígens pot ser una bona mesura de prevenció abans d'una reunió familiar. En cas de donar negatiu, però, cal seguir igualment les mesures de protecció com la distància o la ventilació de l'espai, ja que "pot ser que la teva càrrega viral no sigui molt alta, però sí que comencis a infectar". 
 
Vacunació de menors de 5 a 11 anys
 
López Codina ha indicat que ja hi ha casos de la variant òmicron a Catalunya. Respecte a la vacunació dels menors de 5 a 11 anys, explica que "són el sector de la població amb una incidència més alta i, per tant, la vacunació ajudaria a controlar aquesta incidència". Tot i que també destaca que "potser convindria acabar de vacunar els adults abans de vacunar els infants". El Govern d'Espanya ha donat llum verda avui a la vacunació d'aquests infants a partir de la pròxima setmana.