• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L'Hospitalet promou entorns escolars més segurs i saludables

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 12. 2021

L'Hospitalet promou entorns escolars més segurs i saludables

La segona fase del pla d'urbanisme tàctic transformarà 35 carrers

Comença la segona fase del projecte de mobilitat que busca oferir més espai al voltant dels centres escolars per garantir un accés segur i un entorn més saludable. Les noves actuacions inclouen l'eliminació de la circulació de vehicles en alguns carrils, ampliació de les voreres i la creació de zones d'estada amb mobiliari urbà.

L’Ajuntament inicia la segona fase del projecte d’urbanisme tàctic per reforçar la creació d’entorns escolars més segurs. Està prevista la transformació de 35 carrers, arreu de la ciutat, per mitjà d’ampliacions de voreres, creació de zones d’estada, supressió de carrils de circulació i tancaments de vies al trànsit motoritzat.
 
En alguns carres hi ha senyalització que ja restringeix el pas de vehicles no autoritzats, com al carrer Pare Marchena annex a l'escola Estel-Can Bori, però a la pràctica aquesta prohibició no es compleix. "El que fem ara és posar elements a l'espai públic que delimitenl'espai perquè no es pugui utilitzar per al trànsit rodat", indica Cristian Alcázar, tinent d'Alcaldia d'Espai Públic i Urbanisme.
 
Zones d'estada lliures de tràfic
 
També es crearan 14 zones d’estada per a les famílies. S’ubicaran en vies de plataforma única o sobre una calçada convencional, on elements del mobiliari urbà com cadires, cubs de daus, jardineres i papereres estaran disposats de tal manera que impediran el trànsit motoritzat en aquest espai. El paviment estarà pintat amb cercles de colors groc, blau, vermell i verd.
 
Des del consistori apunten que les actuacions es fan d’acord amb les característiques dels diferents entorns escolars i de les necessitats expressades per la comunitat educativa i les regidories de districte. En destaquen les propostes de transformació de la totalitat de les vies o trams als carrers: Pare Marchena, de Digoine, de Mossèn Lluís Pañella, de l’Estrella, de Joan Maragall, de Sant Josep, d’Andorra, de la Mina, de Covadonga, de Floridablanca, de les Bòbiles, de la Mare de Déu dels Desemparats, de l’Alegria i de les Mimoses.
 
Les ampliacions de voreres tàctiques d’escoles es faran més endavant a l’avinguda de Josep Molins i els carrers de Sant Joan, de Mas, d’Albareda, de Ferrer i Guàrdia, del Mestre Carbó i de l’Aprestadora, entre d’altres.
 
En la primera fase, realitzada l’any passat, es van fer actuacions als entorns de 25 centres públics i concertats de tots els districtes de la ciutat i de tots els nivells educatius, en un treball conjunt desenvolupat pels tècnics municipals d’Educació, Espai Públic i Mobilitat amb els equips directius d’escoles bressol, col·legis i instituts.
 
L’actuació que ja es va fer al col·legi Alpes ha permès que els vehicles no passin per l’entrada del centre escolar, ja que s'hi van instal·lar dues cadires que ho impedeixen. "Estem molt contents de com ha quedat, és més segur", assegura Jordi Moreno, pare d'una alumna del centre.
 
Aquestes intervencions tindran un cost d'uns 250.000 euros i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona. L’Ajuntament preveu utilitzar fons europeus Next Generation per aplicar una tercera fase del pla i aconseguir que alguns carrers siguin definitivament només per a vianants.