• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

L’Associació de Veïns Ildefons Cerdà-Granvia Sud fa 50 anys de lluita per un barri millor

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 06. 12. 2021

L'Associació de Veïns Ildefons Cerdà-Granvia Sud fa 50 anys de lluita per un barri millor

Ho celebraran amb un seguit d'actes festius i lúdics al llarg de l'any 2022

L’Associació de Veïns Ildefons Cerdà- Granvia Sud està d’aniversari. Han fet 50 anys de vida des del llunyà juliol del 1971 quan va néixer per lluitar contra les mancances que tenien a les hores d’equipaments i serveis. A llarg de l’any 2022 hi haurà una exposició fotogràfica, una edició especial de la revista de l’associació i un acte popular a la plaça dels Veïns.

Una xifra rodona, 50 anys de vida d’una associació que va néixer gairebé per l'obligació de fer front a totes les mancances i incompliments que van patir els veïns quan van comprar un pis a Granvia Sud i no van rebre cap dels serveis, equipaments i zones verdes que se'ls hi havia promès.

Els veïns s’hi van mobilitzar i van decidir fer força constituint l’AVV Ildefons Cerdà. Han hagut de picar molta pedra per anar aconseguint tot allò que ara sí tenen. Una de les primeres accions de protesta va ser la petició d’un pont per creuar la Gran Via.

Una altra fita va ser l’ocupació de la plaça central pels veïns per evitar la construcció d’un gratacel. Els propis residents van plantar arbres, bancs i aparells del jocs infantils reivindicant l’espai per a ús d’esbarjo.

Els veïns sempre han reivindicat que la Gran Via no fos una autopista a tocar dels balcons de la llar i el 1997 es va declarar l’anomenada “guerra dels 15 carrils” i van tallar el trànsit nombroses vegades.

L’any 2002 es va inaugurar la plaça del Repòs, un espai molt esperat pels veïns com a única zona verda del barri. S’hi van plantar arbres i és un lloc emblemàtic i estimat per la gent que hi viu. L’any 2008 es va acabar la construcció del darrer bloc de pisos i el 2011 es va posar en marxa la zona verda d’aparcament pels veïns.

Granvia Sud va ser reconegut oficialment com a barri l’any 2013 i el 2017 va ser el moment de poder inaugurar les pistes de petanca llargament desitjades i lluitades. Aquest any va coincidir amb el 50 aniversari del barri que es va il•lustrar amb una exposició i projecció d’audiovisuals.

Un històric del barri i portaveu de l’AVV de Granvia Sud, Paco del Rio, ha dit en declaracions al programa Veïns de TV de L'Hospitalet que “farem un seguit d’actes festius i lúdics com ara una exposició fotogràfica de la història del barri,una edició especial de la revista de l’associació i retrem homenatge als fundadors i als primers socis de l’entitat”.

Del Rio no s’ha oblidat de “Bartomeu Fité, el nostre darrer president que va morir l’any passat i que és soci d’honor, el primer i únic. És per això que ara mateix no tenim president. He de dir que tot es farà al local de l’associació i a la plaça dels Veïns s’hi farà un acte popular que serà la cloenda dels actes del 50é aniversari”.