• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Un 'scaperoom' per fer més lúdic l'aprenentatge científic

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 01. 2022

Un 'scaperoom' per fer més lúdic l'aprenentatge científic

L'Idibell i diferents centres de secundària participen a l'Stars Game

L’IDIBELL, l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge, ha ideat, en col·laboració amb quatre centres de Secundària de la ciutat, els instituts Bellvitge, Bisbe Berenguer i Mercè Rodoreda i el Centre d’Estudis Joan XXIII, un scape room que té com a finalitat fes més lúdic l’aprenentatge científic.

En aquest scaperoom virtual cal esbrinar l’origen d’un virus i, en una hora, mirar de trobar una vacuna. Jordi Lanuza Masdeu, cap de Comunicació de l'Idibell, ha explicat que "cal estudiar com va ser que de les restes d'un dinosaure trobat a Sibèria va sorgir un virus i després mirar de trobar una vacuna". I ha afegit que "vam decidir que fons un virus perquè és un tema molt present a hores d'ara".

Aquesta iniciativa forma part d’un programa d’àmbit europeu, que du per títol ‘Stars Game’ i que té com a finalitats prioritàries fomentar l’interès per la ciència i afavorir la innovació educativa.

El disseny d’aquest scape room científic és el resultat de la feina prèvia que van dur a terme, de forma interactiva, l’Idibell i l’alumnat dels quatre centres educatius que hi participen en el projecte. Finalment, van optar per fixar quatre itineraris a seguir des de diverses especialitats científiques.

Un dels centres que hi participa és l'institut de Bellvitge. l'Ariel, alumna de 2on d'ESO, ha comentat que "ha sigut molt motivant perquè aquest virus és molt semblant al de la Covid ets sents com si fossis una investigadora de veritat", mentre que el seu company, l'Unai, creu que "així aprenem la matèria de forma més divertida".

A banda d’aprendre microbiolologia i saber com funciona l’organisme humà, una altra funció educativa d'aquest 'scaperoom' és transmetre la idea que la ciència és basa en l’intercanvi de coneixements i en la cooperació.

Jordi Lanuza Masdeu ha dit, de forma molt gràfica, que la intenció de l'Idibell era que "s'adonessin que la ciència no son només senyors amb barba". I Coralí Pagès Soler, professora de l'institut de Bellvitge, ha assenyalat que "el fet que copsin que la ciència és un treball en equip reforça el nostre missatghe a l'aula".

En el projecte de divulgació científica ‘Stars Game’ també hi participa jovent d’Itàlia, Alemanya i Eslovènia.