• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Un estudi de l’Idibell busca per què hi ha persones que no es contagien de Covid

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 01. 2022

Un estudi de l'IDIBELL busca per què hi ha persones que no es contagien de Covid ni generen anticossos

Parlem amb la doctora Aurora Pujol, metge genetista

Científics de deu països estan duent a terme una investigació per analitzar les característiques genètiques de les persones resistents a la Covid i que tot i no estar protegits per la vacuna i conviure estretament amb el virus, no s'infecten. A l’Entrevista parlem amb una de les investigadores que hi participa, la doctora Aurora Pujol, metge genetista de l'IDIBELL i professora d'ICREA.

Es tracta d’un estudi a nivell internacional liderat per ciutats com París i Nova York i que està estudiant genèticament a aquelles persones que tot i haver estat en contacte amb malalts de Covid no s’han infectat ni han generat anticossos. La doctora la Aurora Pujol, metge genetista de l'IDIBELL forma part d’aquesta investigació i explica que “volem aplicar eines de la medecina genètica i de seqüenciació del genoma per veure quins factors genètics poden condicionar el preu què hi ha persones que no s’infecten i no deixen entrar al virus a les seves cèl•lules”. Creuen que és la seva genètica que evita que s'infectin.

L'estudi va arrencar a principis de juny del 2020 quan van començar a estudiar a pacients joves sense patologies prèvies pe`ro que acabaven ingressat a l’UCI amb Covid Greu. La doctora Pujol afirma que “vam veure que hi havia unes mutacions que feien a un seguit de pacients joves més sensibles a patir una Covid més greu”.

Ara i a l’altra punta de l’espectre “estem veient que hi ha persones que són molt sensibles a la infecció. La nostra hipòtesis, i que haurem de demostrar, és que hi ha d’haver unes mutacions genètiques a les portes d’entrada de les cèl•lules”. Els voluntaris que han format part de l’estudi són persones que van passar com a mínim 5 dies amb malalts moderats o severs , que van compartir habitació però van tenir una PCR negativa i no van fer cap tipus d’anticossos. La gran majoria han estat sanitaris.

Amb els resultats que generi aquest estudi “podrem conèixer quin és el mecanisme de defensa que no deixa penetrar els virus a les cèl•lules i ens permetrà dissenyar fàrmacs per replicar aquesta barrera”.