• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 01. 2022

STOP Massificació denuncia irregularitats en el projecte Cosme Toda

Creuen que no hi garanties que tots els pisos rebin la llum solar que marca la normativa legal

La plataforma Stop Massificació s’ha concentrat davant de l’edifici de l’antiga fàbrica Cosme Toda, al barri de Sant Josep, per reiterar el rebuig a un projecte urbanístic que consideren desmesurat i que devalua i malmet el patrimoni històric de la ciutat. També ha tornat a cridar l’atenció sobre una possible irregularitat tècnica relativa a les hores de llum solar de la promoció d'habitatges del projecte.

 

A banda de criticar l’excessiva densitat d’edificació del projecte, també ha tornat a cridar l’atenció sobre una possible irregularitat tècnica. La llei estableix que el mesurament per calcular la llum solar que rebrà una promoció d'habitatges s'ha de fer el 21 de gener, entre les 10 del matí i les 2 de la tarda, i que tots els pisos han de rebre una hora de llum solar com a mínim.

Segons STOP Massificació, amb la configuració actual, això no seria possible perquè alguns habitatges de la promoció de Cosme Toda no tindrien llum solar gairebé en cap moment del dia, ja que la resta d’edificis projectaran ombra de forma permanent.

Eulàlia Panyella Ferreres, integrant de la plataforma STOP Massificació, ha declarat que “aquest tema de les ombres demostraria si realment tots els pisos hi caben o no hi caben, un aspecte que agreujaria la densificació del barri i la sobresaturació dels serveis públics”.

I ha emplaçat l’Ajuntament a que “demostri que el 21 de gener tots els pisos de Cosme Toda tindran una hora de llum solar”. STOP Massificació ha reiterat la seva oposició a l’excessiva densitat d’edificació del pla Cosme Toda i ha recordat que l’Hospitalet ja és el municipi amb la densitat de població més alta d’Europa.