• Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 09. 2016

Cultura, gastronomia, humor, música i poesia, els ingredients del 'Taquilla Inversa'

Dijous, s'estrena el nou programa de cultura de TV L'H

Tot ja està enllestit perquè a les 20h del vespre d’aquest dijous comenci a caminar 'Taquilla Inversa', la nova aposta cultural setmanal de TV de L’Hospitalet. De la mà de la Laura Alsina coneixerem les diferents propostes cultural de la ciutat, amb concursos, teatre, música, llibres, gastronomia, art i actuacions a plató.

Avui dijous, la primera convidada serà la cantant Lidia Guevara que també farà una actuació en directe. A més, i de la mà de la secció 'L’H gastronòmic', que es farà un cop al mes, s’estrenarà un concurs que vol i interactuar amb el telespectador a través de les xarxes socials. Se sortejarà una tapa i una canya al Celler 1912 entre tots aquells que facin un “m’agrada” i segueixin la pàgina del Facebook del programa o bé facin un retweet, a la pàgina de Twitter.

També s'estrena la secció “Instagramers” que vol recollir imatges de la ciutat i les seves diferents cares, de la mà de @instalhospi.

Podreu estar informats de totes les estrenes de cinema i a la secció de llibres, les biblioteques de la ciutat ens faran recomanacions.

El Pren-ne Nota, l'agenda d'activitats,  es manté a la graella de programació els dimarts, dimecres i divendres a les 19:45h en un format més breu.

El programa es podrà consultar a la carta a L'Hdigital.

Imprimir
« Enrere

Violant Cervera anuncia l'ampliació de la residència per a persones amb discapacitat Can Serra

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2022

Violant Cervera anuncia l'ampliació de la residència per a persones amb discapacitat de Can Serra

Núria Marín ha demanat a la consellera de Drets Socials la creació de més places de residència pública a L'H

La Generalitat invertirà 3’1 milions d'euros en les obres de la residència, que guanyarà 850 m² de superfície. L’ampliació mantindrà el nombre de places, una seixantena, amb l’objectiu d’adaptar l'equipament al nou model d’atenció centrat en la persona amb unitats de convivència més petites. La consellera ha visitat la residència i s'ha reunit amb l'alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d'alcaldia de Benestar Social, Jesús Husillos, que han reclamat més places residencials a la ciutat.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat una inversió de 3'1 milions d'euros que es destinaran a les obres d'ampliació a la residència de persones amb discapacitat intel·lectual de Can Serra. Un projecte que permetrà millorar l'equipament i que està previst que estigui enllestit l'any 2026. Cervera ha visitat avui a la ciutat dins el marc de les reunions bilaterals que es van acordar en la Comissió Mixta Ajuntament-Generalitat celebrada el passat mes de gener.

La reforma permetrà ampliar en 850m² la superfície edificada. La residència de Can Serra consta de 60 places residencials amb dormitoris triples i individuals i l’objectiu és mantenir el nombre de places amb unitats de convivència més petites, amb dormitoris individuals o dobles. La consellera ha explicat que “amb la remodelació iniciem un nou camí per Can Serra, que comptarà amb un disseny adaptat al model arquitectònic basat en els principis d’Atenció Centrada en la Persona.” Un nou model que s'ha manifestat necessari durant la pamdèmia.

Les unitats de convivència o mòduls de llar seran de 12 persones com a màxim i permetran crear entorns més similars als d’un domicili particular, generant entorns més tranquils i segurs. Les unitats de convivència s’organitzen en els espais independents per preservar el dret de la persona a la privacitat i intimitat, la individualitat i la independència així com afavorir la reducció de patògens. La residència comptarà amb altres espais d’atenció especialitzada com a sales o espais d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents.
 
L'Hospitalet necessita més places residencials
 
Abans de visitar la residència, Cervera també ha mantingut una reunió de treball amb l'alcaldessa, Núria Marín, i el tinent d'alcaldia Jesús Husillos, a l'Ajuntament. L'alcaldessa ha traslladat a la consellera la necessitat de millorar l'atenció a la dependència i el compliment dels convenis signats pel Govern amb aquest Ajuntament els anys 2001 i 2005.
 
En aquest sentit, Marín ha demanat a Cervera el compliment de l'acord de finançar 100 places de residència i 40 de centre de dia en la residència Prytanis, per pal·liar "la situació clarament discriminatòria de L'Hospitalet respecte a la resta de ciutadans de Catalunya". L'Hospitalet té una ràtio de places públiques i concertades de 14 places per cada 1.000 persones de més de 65 anys, mentre que la mitjana catalana és de 44 places. La consellera s'ha compromès a treballar plegats per resoldre aquest tema. 
 
Respecte al Contracte Programa 2022-2025, que s'ha de signar properament, l'alcaldessa ha dit que "és totalment insuficient per cobrir les necessitats de L'Hospitalet". "Estableix un preu per als diferents serveis que està per sota dels costos reals. Això implica que generarà un dèficit en el finançament que haurà d'assumir l'Ajuntament", ha assegurat Marín.
  
L'alcaldessa ha defensat que l'atenció a les nostres persones grans i a la dependència és "el major repte que tenim com a societat." I per donar-hi resposta "hem de millorar la ràtio de places públiques a la ciutat, disminuir les llistes d'espera per accedir a una plaça pública —que és de més de quatre anys a L'Hospitalet— i actualitzar i modernitzar l'actual cartera de serveis socials". 
 
Treballadors i familiars dels residents a Can Serra han valorat positivament l'anunci de les obres i han entregat una carta a la consellera amb les seves peticions de millora.
 
La consellera ha estat acompanyada durant la seva visita de la secretària general del Departament de Drets Socials, Dolors Rusinés, la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Barcelona, Lluïsa Nicolau.